Μέχρι και πύραυλο είχαν στην κατοχή τους ακροδεξιές ομάδες στην Ιταλία

Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στα βόρεια της χώρας ανακάλυψε ολόκληρο οπλοστάσιο


ΚΟΣΜΟΣ
17:56
15/07/2019
Μέχρι και πύραυλο είχαν στην κατοχή τους ακροδεξιές ομάδες στην Ιταλία
3
loading

Μια μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία, την οποία οι Αρχές της γειτονικής χώρας δούλευαν για περίπου έναν χρόνο, αλλά τα αποτελέσματα πάνω στην έρευνα άρχισαν να προκύπτουν τους τελευταίους μήνες.

Η επιχείρηση έγινε στη Βόρεια Ιταλία, με στόχο να εξαρθρωθούν ακροδεξιές ομάδες που δρουν παράνομα και είχε ως βάση την Εισαγγελία του Τορίνο, που συνεργάστηκε με τις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες τόσο στην πρωτεύουσα του Πιεμόντε όσο και σε Μιλάνο, Βαρέζε, Πάβια, Νοβάρα και Φορλί.

Μάλιστα, στα χέρια των αστυνομικών έφτασαν και κάποια ευρήματα που δημιουργούν αίσθηση, με αρκετά αυτόματα όπλα, μαχαίρια, κράνη, ρόπαλα, αλλά και έναν πύραυλο εδάφους-αέρος, που είναι κατασκευασμένος στη Γαλλία και χρησιμοποιείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Κατάρ.

Βάσει των όσων αναφέρονται στα ιταλικά ΜΜΕ, τρία άτομα συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων και ένας 50χρονος, ο οποίος ήταν υποψήφιος με τη Forza Nuova στις τοπικές εκλογές του 2001 και ο οποίος έχει «λερωμένο» ποινικό μητρώο, καθώς έχει κατηγορηθεί για πλαστογραφία εγγράφων το 2003.

Η έρευνα έδειξε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και Ιταλοί μαχητές που είχαν πολεμήσει στο Ντόνμπας της Ουκρανίας, ενώ οι ίδιες ομάδες είχαν καταφέρει να εισέλθουν και ανάμεσα στους τιφόζι ποδοσφαιρικών ομάδων. Μάλιστα, σε περιοχή του Τορίνο ανακαλύφθηκε και ένα ιστορικό πανό των Drughi Giovinezza, του πιο δημοφιλούς γκρουπ ultras της Γιουβέντους. Επίσης, οι Αρχές βρήκαν στα σπίτια που έκαναν έφοδο και υλικό από κάποια αντικείμενα που ανήκουν σε ένα άλλο γκρουπ οπαδών της «Γηραιάς Κυρίας», το Tradizione.

Σε ένα από τα πανό υπήρχε το μήνυμα «αλληλεγγύη για τον Κάρλο Φάμπιο Ντ’Άλιο», ο οποίος θεωρείται ο ηγέτης της ακροδεξιάς ομάδας Legio Subalpina, ο οποίος είχε συλληφθεί για παράνομη κατοχή πολεμοφοδίων και ο οποίος τελικά έμεινε ελεύθερος την προηγούμενη εβδομάδα.

Εκτός από τον πύραυλο, τα όπλα και τα πολλά πολεμοφόδια, στα ευρήματα των Αρχών κάνουν την εμφάνισή τους και αρκετά ναζιστικά και φασιστικά σύμβολα, με τη μορφή του Μουσολίνι να κυριαρχεί.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Νίκοςςςςςς

    Σιγά μην τους ενοχλήσει ο φασίστας ο Σαλβινι ελεύθερους θα τους αφήσει και θα τους δώσει πάλι όπλα

  2. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

    Τώρα που έπιασαν και τον σαλβινη να βάζει το χέρι στο μέλι την τύχη της ναζιστικής συμμορίας θα έχουν

  3. avatar Παρτοalli

    Πυ Πυ πύραυλος... Αλλά από που θα τον εκτόξευσαν? Με καλαμάκι? Και όταν εννοώ καλαμάκι δεν εννοώ το σουβλάκι... Όταν λέω σουβλακι δεν εννοώ το τυλιχτο... Το πιτογυρο.... Εννοώ καλαμάκι αυτό που ρουφαν....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει