Η είδηση πως η πριγκίπισσα Χάγια σύζυγος του σεΐχη, Μοχάμεντ Μπιν Ράσιντ Αλ Μακτούμ το έσκασε από το Ντουμπάι επειδή φοβόταν για τη ζωή της, σήμανε συναγερμό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ τα υτόγροχνα αναδείχθηκε σε αγαπημένο θέμα των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης. Άλλωστε, πρόκεται για την έκτη σύζυγο ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, η οποία κατέφυγε στο Λονδίνο ζητώντας άσυλο.

Καθημερινά το φως της δημοσιότητας βλέπουν διάφορες πληροφορίες που αφορούν την πριγκίπισσα Χάγια, ενώ τις τελευταίες ώρες στο κάδρο της «απόδρασής» μπήκε και ο σωματοφύλακάς της. Σύμφωνα με τη Daily Mail η πριγκίπισσα το «έσκασε» επειδή φοβόταν για τη ζωή της, καθώς ο σύζυγός της πίστευε ότι «έχει έρθει πολύ κοντά» με τον Βρετανό σωματοφύλακά της.

Μάλιστα, σε δημοσίευμα τους οι The Times αναφέρουν πως του έκανε ακριβά δώρα και πως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ήταν ιδιαίτερα επικριτικά απέναντι της χαρακτηρίζοντας αυτήν της την κίνηση ως «ακατάλληλη οικειότητα».

Όσο για το πού βρίσκεται η πριγκίπισσα Χάγια με τα δύο ανήλικα παιδιά της, ηλικίας 7 και 11 ετών; Όπως λέγεται, κρύβονται στο Λονδίνο σε δική της έπαυλη, αξίας 85 εκατ. λιρών, με θέα στο παλάτι του Κένσινγκτον, την οποία είχε αγοράσει πριν δύο χρόνια, κρυφά από τον δισεκατομμυριούχο σύζυγό της.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι φοβούνται πως η όλη ιστορία ενδεχομένως να πυροδοτήσει διπλωματική κρίση ανάμεσα στην Βρετανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ διατηρεί φιλικές σχέσεις με το εν διαστάσει ζευγάρι. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα προκύψει πρόβλημα εάν η βασίλισσα αποδειχτεί ότι προστατεύει την πριγκίπισσα Χάγια, καθώς κάποια ισχυρίζονται ότι η Χάγια και τα παιδιά της έχουν βρει καταφύγιο σε ένα από τα παλάτια της βασίλισσας.