Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία, όταν τοίχος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια των καταρρακτωδών βροχών στη Μουμπάι.

Ακόμα εξήντα εννέα τραυματίστηκαν από την κατάρρευση του τοίχου στην παραγκούπολη, στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας.

Οι αρχές αποφάσισαν η σημερινή ημέρα να είναι δημόσια αργία και συμβούλεψαν όλους τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους. Σχολεία και πανεπιστήμια έκλεισαν ενώ ανεστάλησαν και οι πτήσεις από και προς το κύριο αεροδρόμιο της Μουμπάι. Τα τρένα εκτελούν λιγότερα δρομολόγια καθώς οι γραμμές έχουν πλημμυρίσει ενώ πολλοί οδηγοί κλήθηκαν να σπρώξουν τα οχήματά τους μέσα στους πλημμυρισμένους δρόμους.

Όπως σημειώνει το Αλ Αραμπίγια, οι δρόμοι της Μουμπάι πλημμυρίζουν κατά την περίοδο των μουσώνων, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, η πόλη είναι πιο ευάλωτη στις πλημμύρες τα τελευταία χρόνια λόγω της «έκρηξης» της οικοδομής που προσπαθεί να ανταποκριθεί στον ολοένα διογκούμενο πληθυσμό της Μουμπάι. Μεγάλο μέρος της μαγκρόβιας βλάστησης της πόλης, που βοηθά πολύ αποτελεσματικά στην απορρόφηση των νερών της βροχής, καταστράφηκε την τελευταία δεκαετία προκειμένου το έδαφος να χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση πολυώροφων κτιρίων.

Μελέτες αναφέρουν πως το 40 με 50% του πληθυσμού της Μουμπάι ζει σε παραγκουπόλεις, όπου οι κάτοικοι αγωνίζονται κάθε χρόνο να σώσουν τα σπίτια τους από τις πλημμύρες.