Ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας δήλωσε σήμερα πως είναι έτοιμος να δεχθεί το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Δεν τα παρατάμε για την προεδρία της Κομισιόν, αλλά αν δεν είναι ο (Φρανς) Τίμερμανς, μπορεί να είναι ένας πρόεδρος της Κομισιόν από το ΕΛΚ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, αναφερόμενος στον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έπειτα από τη διήμερη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σάντσεθ δήλωσε νωρίτερα πως κανένας από τους τρεις επικεφαλής υποψηφίους για τα ανώτατα αξιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλειοψηφία μεταξύ των ηγετών της ΕΕ και πως νέα ονόματα θα πρέπει να τεθούν στο τραπέζι.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή», είπε ο Σάντεσθ.

Οι συζητήσεις ανάμεσα σε Ευρωπαίους ηγέτες αναμένεται να συνεχιστούν κατά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 (G20) στην Ιαπωνία και στη συνέχεια σε μια άλλη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες την Κυριακή, 30 Ιουνίου.