Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βρετανία μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει τον βουλευτή των Τόρις και υπουργό Μαρκ Φιλντ, να αρπάζει από τον σβέρκο μία διαδηλώτρια της Greenpeace σε εκδήλωση προκειμένου να την βγάλει από την αίθουσα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το περιστατικό σημειώθηκε σε δείπνο με καλεσμένους σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ.

Στο βίντεο φαίνεται ο Μαρκ Φιλντ να σηκώνεται από τη θέση του, να σταματάει την διαδηλώτρια της Greenpeace, σπρώχνοντάς την πάνω σε μια κολόνα. Στη συνέχεια, την αρπάζει από τον σβέρκο και την βγάζει βιαίως έξω από την αίθουσα.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, το επεισόδιο σημειώθηκε λίγη ώρα αφότου διαδηλώτριες της Greenpeace εισέβαλαν, φορώντας κόκκινες τουαλέτες, στο ετήσιο δείπνο Bankers and Merchants, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Φίλιπ Χάμοντ σχετικά με την κατάσταση της βρετανικής οικονομίας.

Ο Μαρκ Φιλντ, ακούγεται στο βίντεο να λέει, αφού αρπάζει την γυναίκα «μπορείτε να βγάλετε έξω αυτό το άτομο;» ενώ εκείνη λέει «κάνουμε ειρηνική διαμαρτυρία».

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο: