Ουρές χιλιομέτρων και αναμονή… 24 ωρών για ανεφοδιασμό βενζίνης στη Βενεζουέλα

Οι κραδασμοί των αμερικανικών κυρώσεων άρχισαν να γίνονται αισθητοί


ΚΟΣΜΟΣ
22:56
21/05/2019
Ουρές χιλιομέτρων και αναμονή… 24 ωρών για ανεφοδιασμό βενζίνης στη Βενεζουέλα
7
loading

Οι κυρώσεις της κυβέρνησης Τραμπ στη Βενεζουέλα θέλοντας να διώξει τον Μαδούρο από την εξουσία είχαν ως επίπτωση τις ουρές χιλιομέτρων στα πρατήρια του Μαρακαϊμπο, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης.

Οι οδηγοί περίμεναν ακόμα και 24 ώρες, όπως μεταδίδει η «Daily Mail», για να φουλάρουν βενζίνη, καθώς οι εκτιμήσεις μάς λένε πως η κρατική πετρελαϊκή PDVSA παράγει καύσιμα μόλις στο 10-15% των δυνατοτήτων της.

Άλλοι πάλι κοιμήθηκαν μέσα ή ακόμα και πάνω στα καπό των αυτοκινήτων, περιμένοντας υπομονετικά στα βενζινάδικα του Μαρακαΐμπο. «Πέρασα 4 μέρες προσπαθώντας να βρω βενζίνη», λέει χαρακτηριστικά η γιατρός Yoli Urdaneta, «αλλά δεν βρήκα».

Η αμερικανική διαστημική εταιρία Maxar Technologies υπολόγισε μέσω δορυφόρου πως οι ουρές έφταναν ακόμα και τα 1,6 χιλιόμετρα, καθώς οι αμερικανικές κυρώσεις άρχισαν να δείχνουν τα δόντια τους.

Ο Russ Dallen της χρηματιστηριακής Caracas Capital Markets δήλωσε πως η Βενεζουέλα δεν έχει το χρήμα που χρειάζεται ώστε να εισάγει τα βασικά συστατικά της διύλισης πετρελαίου και να ανταποκριθεί στη ζήτηση, σε μια χώρα μάλιστα με τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά αποθέματα στον πλανήτη…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Nikos-Nikos .

  Οι Ρωσοι γιατί δε βοηθούν ??

  1. avatar dk.

   Χα χα χα χα χα χα χα ! Μα τους βοηθάνε 🙂 - και αυτό είναι το καλό αποτέλεσμα, πάντα το ίδιο, το αναμενόμενο ! Κατάλαβε το !

 2. avatar dk.

  Γιατί δεν με εκπλήσσει αυτή η κατάσταση καθόλου; Επειδή και αυτά τα έχουμε περάσει, τα χρόνια 80... με το καλύτερο, το πιο κοινωνικό, το πιο τέλειο αριστούργημα του ανθρώπινου μυαλού. Δηλαδή με τον κομμουνισμό ή όπως το λένε τώρα στο ΚΚΕ - με το αναπτυγμένο σοσιαλισμό και την αιώνια φιλία μας με την ΕΣΣΔ.

  Και μετά άρχισαν να πουλάνε βενζίνη μόνο με ειδικό δελτίο. Με την εργασία μου (ως αυτοαπασχολούμενος) η βενζίνη του δελτίου αυτού μου έφτανε για 3 ημέρες του μηνός. Και από πού έπαιρνα τα υπόλοιπα λίτρα ? Από την μαύρη αγορά δελτίων, βέβαια.

  1. avatar dk.

   βάλτε το στο Google, εικόνες: " stan wojenny, kolejki, kartki, benzyna, ΖΟΜΟ "

   - για όλα τα παραμυθάκια περί του καλού κομμουνισμου, μιας καλύτερης λύσης, πιο φιλικής προς τους λαούς.

  2. avatar dk.

   Ααααχ, ξέχασα! Και με της περίφημες, δραματικές, μη ηθικές, πονηρές, αντί-ανθροπιστικές κυρώσεις από των κακό πρόεδρο Ronald Reagan. Και ποιες ήταν ? Αυτά τα εγκλήματα ? Ο Αμερικανός απαγόρευσε να πουλάει οποιοσδήποτε, οτιδήποτε στην κομμουνι... δηλαδή στην θαυμάσια Λαϊκή Δημοκρατία τις Πολωνίας (που ήταν μια ρωσική οικονομική και στρατιωτική αποικία με στρατό και άρματα μάχης στους δρόμους)... να πωλείται οτιδήποτε... με δανικά. Αυτές ήταν η κυρώσεις - "Να αγοράζετε μόνο με πραγματικά χρήματα! ".

 3. avatar μητα φίδη

  λάλα τον παράδεισο του μαντούρου.
  Άλαλος έμεινες;

 4. avatar Σοβιετια

  Ο ΣΥΡΙΖΑ της Βενεζουέλας..αν βάλεις τους αριστερούς υπεύθυνους για την έρημο Σαχάρα σε πέντε χρόνια θα υπάρξει ανεπάρκεια άμμου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει