Ο νοτιοαφρικανός χρυσός Παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους αρνείται «όσο πιο έντονα γίνεται» την κατηγορία για το φόνο της φίλης του Ρέεβα Στέενκαμπ, που απαγγέλθηκε εναντίον του, αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν η οικογένειά του και ο πράκτοράς του.

«Ο Όσκαρ Πιστόριους εμφανίσθηκε στη δικαιοσύνη την Παρασκευή το πρωί εδώ στην Πρετόρια και του απαγγέλθηκαν επισήμως κατηγορίες για το φόνο της Ρέεβα Στέενκαμπ. Αυτός ο υποτιθέμενος φόνος αμφισβητείται όσο πιο έντονα γίνεται», γράφουν στην ανακοίνωσή τους.

«Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον αθλητή ζήτησαν να αναβληθεί ως την Τρίτη η διαδικασία της αίτησης αποφυλάκισης με εγγύηση ώστε να έχουν το χρόνο να διεξαγάγουν τη δική τους έρευνα σχετικά με τις συνθήκες της τραγωδίας», υπογραμμίζουν.

Ο Πιστόριους «κατέστησε σαφές ότι θα ήθελε να στείλει τα βαθύτερα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Ρέεβα… οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας σήμερα θα πρέπει να είναι για την Ρέεβα και την οικογένειά της – ανεξάρτητα από τις συνθήκες αυτής της τρομερής, τρομερής τραγωδίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σταρ στη χώρα του, ο 26χρονος Πιστόριους κατηγορείται για το φόνο της Ρέεβα Στέενκαμπ, ενός 29χρονου μοντέλου, με το οποίο διατηρούσε σχέση από τον περασμένο Νοέμβριο. Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή με τέσσερις σφαίρες στο σπίτι του διάσημου αθλητή χθες το πρωί, ανήμερα της εορτής του Αγίου Βαλεντίνου.

Η εισαγγελία θέλει να κατηγορηθεί ο Πιστόριους για «φόνο εκ προμελέτης».