Δύο άτομα, για τα οποία υπάρχει υποψία ότι ανήκουν σε πυρήνα της ακροαριστεράς, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατικός», συνέλαβαν οι αρχές της Τουρκίας στην είσοδο του κοινοβουλίου της χώρας.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι δύο προσπάθησαν να μπουν στο κοινοβούλιο και επιτέθηκαν σε εργαζόμενο με αντικείμενο που έμοιαζε με ξυράφι.

Οι δύο συλληφθέντες, ένας άνδρας και μια γυναίκα, πήγαν στο κοινοβούλιο χθες το απόγευμα, και συνελήφθησαν μετά την επίθεσή τους σε μέλος του προσωπικού που εργαζόταν στην είσοδο των επισκεπτών, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της Άγκυρας.

Στην κατοχή του άνδρα που συνελήφθη βρέθηκε ένα κουτί, το οποίο αρχικά οι φρουροί θεώρησαν ότι ήταν εκρηκτικός μηχανισμός, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν άδειο.

Οι δύο συλληφθέντες καταζητούνταν ήδη καθώς κατηγορούνται σε σχέση με «τρομοκρατικές» δραστηριότητες και είναι ύποπτοι για σχέσεις με το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), μαρξιστικό σχηματισμό που έχει απαγορευτεί και ο οποίος έχει αναλάβει την ευθύνη για σποραδικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε ότι πρόκειται για «απόπειρα επίθεσης με άμεσο στόχο τη βούληση του λαού» και δεσμεύτηκε να αποκαλυφθούν οι σύνδεσμοι στη χώρα και στο εξωτερικό των υπόπτων αυτής της «τρομοκρατικής επίθεσης».

(φωτογραφία αρχείου)