Δασκάλα που πάσχει από καρκίνο καλείται να πληρώνει τον αντικαταστάτη της

Στο πλευρό της οι γονείς των μαθητών της


ΚΟΣΜΟΣ
14:05
10/05/2019
Δασκάλα που πάσχει από καρκίνο καλείται να πληρώνει τον αντικαταστάτη της
4
loading

Ποσό 14.000 δολαρίων συγκέντρωσαν οι γονείς των μαθητών σχολείου του Σαν Φρανσίσκο, για να βοηθήσουν τη δασκάλα των παιδιών τους, η οποία πάσχει από καρκίνο και με βάση τη νομοθεσία της πολιτείας είναι υποχρεωμένη να πληρώνει τον μισθό του αντικαταστάτη της.

Όπως εξηγεί εκπρόσωπος της σχολικής περιφέρειας, η κατάσταση αυτή αφορά όλη την πολιτεία, καθώς η υποχρέωση αποζημίωσης από τους ίδιους τους καθηγητές των αντικαταστατών τους προβλέπεται βάσει νόμου του 1976 και ισχύει για όλα τα σχολεία της Καλιφόρνιας.

Βάσει της συμφωνίας που έχουν υπογράψει η περιφέρεια και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ, οι καθηγητές έχουν δικαίωμα να λάβουν δέκα ημέρες αναρρωτική άδεια ετησίως. Μόλις ξεπεράσουν αυτό το όριο μπορούν να λάβουν επιπλέον 100 ημέρες, στη διάρκεια των οποίων λαμβάνουν το σύνολο του μισθού τους μείον το κόστος για τον αντικαταστάτη τους.

Η δασκάλα, που εργάζεται στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα επί 17 χρόνια, διδάσκει στη δεύτερη τάξη του δημοτικού και πάσχει από καρκίνο στο στήθος.

Τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών επισημαίνουν ότι θέλουν να επαναδιαπραγματευτούν το σύστημα αυτό.  «Όμως εργαζόμαστε σε ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που είναι οικονομικά αδύναμο», όπως σχολίασε ο Έρικ Χέινς πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών της Καλιφόρνιας.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Rip

  Αυτή είναι η κατάργηση της κοινωνικής πρόνοιας που επιβάλλουν οι νεοφιλελεύθεροι! Στην Ελλάδα τους αντιπροσωπεύει επάξια η Νέα Δημοκρατία!
  Γι'αυτό.... Προσέχουμε τι ψηφίζουμε, για να έχουμε.

 2. avatar STAHANOF

  Τουλαχιστον στον υπαρκτό σοσιαλισμό αυτά ηταν λυμένα απο το 1932.καταλαβατε νεοφιλελευθεροι; Δωρεάν υγεία, δωρεάν παιδεία. Αναλφβητισμός, 1918-1930 απο 82%έπεσε στο19%. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ...

 3. avatar Αισχρός νόμος

  βλάπτει τους ασθενείς, απανθρωπος. Να χαιρονται οι φιλελεδες που υποφερουν οι ανθρωποι.

 4. avatar Πού είσαι

  Χασαπακλα, να πλέξεις το εγκώμιο του συστήματος της Αμερικής;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει