Ευρωπαϊκό Ταμείο καταπολέμησης της ανεργίας των νέων

Οι ηγέτες της Ε.Ε αναμένεται να αποφασίσουν να διαθέσουν πέντε δισ.


ΚΟΣΜΟΣ
22:25
06/02/2013
Ευρωπαϊκό Ταμείο καταπολέμησης της ανεργίας των νέων
loading

Την δημιουργία ενός Ταμείου χρηματοδότησης δράσεων καταπολέμησης της ανεργίας των νέων, με αρχικό κεφάλαιο πέντε δισ. ευρώ , αναμένεται να αποφασίσουν, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης, οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε., σύμφωνα με το Reuters. Η Αθήνα αδημονεί γι αυτή την πρωτοβουλία, καθώς η Ελλάδα έχει την θλιβερή πρωτιά σε αυτό τον τομέα.

«Η υψηλή ανεργία των νέων έχει δραματικές επιπτώσεις για τις οικονομίες μας, τις κοινωνίες μας και πάνω από όλα τους νέους», είχε δηλώσει κατά την παρουσίαση της σχετικής πρότασης ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Απασχόληση, Laszlo Andor.

Tα κεφάλαια του ταμείου θα κατευθυνθούν για την στήριξη προγραμμάτων εκπαίδευσης, υποτροφιών και άλλων μορφών εκπαίδευσης, σε όσα κράτη μέλη της Ε.Ε. η ανεργία των νέων υπερβαίνει το 25%.

Σημειώνεται, ότι με βάση υπολογισμούς η ανεργία των νέων στοιχίζει στην Ε.Ε. περίπου 150 δισ. ευρώ το χρόνο ή 1,2% του ΑΕΠ.

Η Κομισιόν εκτιμά ότι το κόστος των προγραμμάτων εκπαίδευσης και πρόσληψης είναι πολύ χαμηλότερο από το κόστος της χαμένης παραγωγικότητας, ιδίως αν προσμετρηθούν και τα επιδόματα ανεργίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει