Η αμερικανική εφημερίδα The New York Times προκάλεσε έκπληξη στους χρήστες της σελίδας της στο Facebook όταν μπέρδεψε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων με εκείνον της Κολωνίας σε ένα ρεπορτάζ για την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Νοτρ-Νταμ. Ορισμένοι από τους αναγνώστες της παρέμειναν σε σύγχυση.

Προκειμένου να καλύψει την πυρκαγιά που κατέστρεψε την Παναγία των Παρισίων, η αμερικανική εφημερίδα The New York Times δημοσιοποίησε ένα ρεπορτάζ-βίντεο. Ωστόσο, στη θέση του διάσημου ναού του Παρισιού, εμφανίστηκε μια φωτογραφία του καθεδρικού της Κολωνίας.

Το βίντεο, που μεταδόθηκε μέσω Facebook το βράδυ της Δευτέρας, αποσύρθηκε αργότερα από τη σύνταξη της εφημερίδας, όπως μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωστόσο ορισμένοι χρήστες της σελίδας επισήμαναν το μπέρδεμα. Ανάμεσά τους, ορισμένοι που αρκέστηκαν να υπενθυμίσουν ότι επρόκειτο για τον καθεδρικό της Κολωνίας, ενώ άλλοι αντέδρασαν με ειρωνεία στο λάθος: «Ο καθεδρικός μας είναι μια χαρά, ευχαριστούμε!».

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 15 Απριλίου στην καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων. Ο εισαγγελέας του Παρισιού ανέφερε χθες Τρίτη πως προκρίνεται η εκδοχή του ατυχήματος. Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, η φωτιά «συνδέεται ενδεχομένως» με εργασίες ανακαίνισης που πραγματοποιούνταν σε αυτό το ιστορικό μνημείο.