Το πτώμα μίας γυναίκας σε προχωρημένη αποσύνθεση αποκαλύφθηκε το βράδυ της Κυριακής σε λατομείο στο χωριό Μιτσερό, δυτικά της Λευκωσίας, με την αστυνομία να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου, το πτώμα που εντοπίστηκε σε φρεάτιο λατομείου βρισκόταν σε βάθος 130 μέτρων. Ωστόσο, οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων ανέβασαν τη στάθμη του νερού και μαζί το πτώμα. Αποτέλεσμα ήταν δύο τουρίστες που επισκέφθηκαν το λατομείο για φωτογράφιση, να το δουν και να ενημερώσουν τις αρχές.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, θα γίνει νεκροτομή στη σορό, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Παράλληλα, ήδη από το πρωί μέλη της αστυνομίας πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή, με στόχο τον εντοπισμό στοιχείων που ενδεχομένως να ρίξουν φως στην υπόθεση. Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι μέλη της ΕΜΑΚ κατέβηκαν εκ νέου σήμερα στο φρεάτιο, εντοπίζοντας τεκμήρια που συνδέονται με το περιστατικό.

Πάντως, η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και έχει ετοιμαστεί κατάλογος με γυναίκες που έχουν δηλωθεί ως ελλείποντα πρόσωπα τα τελευταία χρόνια, ενώ έχουν βγει από το αρχείο και ανεξιχνίαστες εγκληματικές ενέργειες.

Σύμφωνα με τις αρχές, το πτώμα βρισκόταν στο στάδιο σαπουνοποίησης, δεμένο χειροπόδαρα. Λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης, η ταυτοποίησή του ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στο σημείο μέλη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για εξετάσεις, αποκλείοντας την περιοχή. Τελικά το πτώμα ανασύρθηκε από το φρεάτιο λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ.