Κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας επιβεβαίωσαν σήμερα ότι ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν αναχώρησε με τρένο για το Βιετνάμ, όπου θα έχει τη δεύτερή του συνάντηση κορυφής με τον πρόεδρο των  ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων  KCNA μετέδωσε πως ο Κιμ αναχώρησε από την Πιονγκγιάνγκ χθες Σάββατο και μια φωτογραφία του, με το χέρι του υψωμένο σε χαιρετισμό, σε βαγόνι τρένου.

Η οικογένεια των Κιμ, που κυβερνά τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας από συστάσεως κράτους, προτιμά τα ταξίδια στο εξωτερικό με τρένο παρά αεροπορικώς.

Ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, είχε μεταβεί τουλάχιστον δύο φορές στη Ρωσία με τρένο. Ο ιδρυτής της Λαϊκής Δημοκρατίας, ο Κιμ Ιλ Σουνγκ, προτιμούσε επίσης να ταξιδεύει με τρένο: είχε φθάσει από τη Βόρεια Κορέα ακόμη και στην Ανατολική Γερμανία το 1974. Ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ Ουν μετέβη με τρένο στο Πεκίνο τον Μάρτιο.

Πάντως ο σημερινός ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν απορρίπτει τα αεροπορικά ταξίδια. Πήγε στη Σιγκαπούρη τον Ιούνιο για την πρώτη σύνοδο κορυφής με αεροσκάφος της Air China.

Οι Τραμπ και Κιμ αναμένεται να συνεχίσουν τη διαπραγμάτευση για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου στο Ανόι την 27η και την 28η Φεβρουαρίου.