Η θλίψη για τους εκατοντάδες ανθρώπους, που υπάρχουν φόβοι πως χάθηκαν στην κατάρρευση φράγματος, την Παρασκευή, μετατρέπεται σε οργή στη Βραζιλία, καθώς οι οικογένειες των θυμάτων και πολιτικοί καταγγέλλουν πως η μεταλλευτική εταιρεία, στην οποία ανήκει το φράγμα, δεν πήρε κανένα μάθημα από τα παθήματα του παρελθόντος.

Ο επιβεβαιωμένος απολογισμός, έως αργά χθες βράδυ, ήταν 58 νεκροί. Ωστόσο ακόμα τουλάχιστον 300 άνθρωποι αγνοούνται, και οι αρχές εκτιμούν πως οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί είναι πολύ μικρές.

Η τραγωδία στο ορυχείο Corrego do Feijao έγινε λιγότερο από τέσσερα χρόνια μετά την κατάρρευση φράγματος σε άλλο ορυχείο, σε κοντινή απόσταση, ιδιοκτησίας της ίδιας εταιρείας, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 19 άνθρωποι και να δημιουργηθεί ολόκληρο ποτάμι τοξικής λάσπης.

Το περιστατικό της Παρασκευής μετρά ήδη πολλά περισσότερα θύματα, καθώς το τείχος λάσπης κατάπιε τα τοπικά γραφεία της ιδιοκτήτριας εταιρείας και μία γεμάτη καφετέρια και στη συνέχεια παρέσυρε τα πάντα σε λοφοπλαγιά με πολλά καταλύματα.