Οι ΗΠΑ ζήτησαν σήμερα από την Αίγυπτο να χρησιμοποιήσει την “επιρροή της στην περιοχή” για να βοηθήσει να τεθεί τέρμα στις βιαιότητες που συγκλονίζουν την περίοδο αυτή τη Λωρίδα της Γάζας, μετά την κλιμάκωση των εχθροπραξιών ανάμεσα στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς και το Ισραήλ.

«Καλούμε την Αίγυπτο να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στην περιοχή για να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της κατάστασης», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ, προσθέτοντας ότι η αρχηγός τη αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον είχε συνομιλία για το θέμα αυτό με τον Αιγύπτιο ομόλογό της.

Στο μεταξύ, στο Ισραήλ, ο υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, ενέκρινε την ανάκληση έως και 30.000 έφεδρων που μπορούν να κινητοποιηθούν ανά πάσα στιγμή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

«Προσπαθούμε να επεκτείνουμε την εκστρατεία» στη Γάζα, δήλωσε στην ισραηλινή τηλεόραση ο εκπρόσωπος, στρατηγός Γιοάβ Μορντεχάι, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Άμυνας «μετά από έκκληση του στρατού ζήτησε την ανάκληση 30.000 στρατιωτών», που μπορούν να κινητοποιηθούν αμέσως.