Βίντεο με τη «μεταφορά του πτώματος του Κασόγκι» δείχνουν τουρκικά Μέσα

Τα πλάνα εικονίζουν υπαλλήλους του Σαουδάραβα πρόξενου με μαύρες σακούλες


ΚΟΣΜΟΣ
16:33
31/12/2018
Βίντεο με τη «μεταφορά του πτώματος του Κασόγκι» δείχνουν τουρκικά Μέσα
2
loading

Ένα βίντεο που διέρρευσε στα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης, δείχνει μία ομάδα ανδρών να μεταφέρει σακούλες, στις οποίες φέρεται να βρίσκεται το τεμαχισμένο πτώμα του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στην κατοικία του πρόξενου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Τα πλάνα από κάμερες ασφαλείας, που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός A-Haber στην Τουρκία, εικονίζουν κάποιους από τους υπαλλήλους στο σπίτι του πρόξενου της Σαουδικής Αραβίας να μεταφέρουν πέντε αποσκευές και δύο μεγάλες μαύρες σακούλες τη μέρα που Κασόγκι φέρεται να δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας.

Σημειώνεται ότι το σπίτι του πρόξενου βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το προξενείο του σουνιτικού βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη. Η ημερομηνία που αναγράφεται στα πλάνα συμπίπτει με αυτή του φόνου, στις 2 Οκτωβρίου 2018.

Ένας από τους άνδρες του προσωπικού φαίνεται να μεταφέρει σακούλες, που σύμφωνα με τα τουρκικά Media, μπορεί να περιείχαν κομμάτια από το πτώμα του Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος υπήρξε σφοδρός επικριτής του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Όπως αναφέρει το aljazeera.com, ο Κασόγκι πέρασε την είσοδο του προξενείου στις 2 Οκτωβρίου για να πάρει έγγραφα δικαιολογητικά για τον γάμο του. Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, εκεί δολοφονήθηκε και τεμαχίστηκε σε μία «προμελετημένη ενέργεια» που «ενορχηστρώθηκε» από την κυβέρνηση του Ριάντ.

Η Άγκυρα μάλιστα επιρρίπτει την ευθύνη για τη δολοφονία στον Σαουδάραβα πρίγκιπα, λέγοντας ότι εκείνος έδωσε την εντολή, ισχυρισμό που το βασίλειο απορρίπτει. Το Ριάντ τον προηγούμενο μήνα ζήτησε την εσχάτη των ποινών για τους πέντε υπόπτους για τον φόνο, των οποίων τα ονόματα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Ο Κασόγκι, που ζούσε αυτοεξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν επικριτής των πολιτικών του διαδόχου στον θρόνο και de facto κυβερνήτη της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας και πατέρας του πρίγκιπα, προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αναβαθμίζοντας ορισμένους συνεργάτες του γιου του.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Τότης

    Πολύ σωστά . Η Τουρκία βρήκε θέμα να κατηγορήσει και να τιμωρήσει την Σ.Αραβία η οποία σταμάτησε την σχεδόν δωρεάν παροχή πετρελαίου αλλά και την οικονομική συνδρομή .
    Μήπως το βίντεο αυτό είναι σαν το βίντεο που παρουσίασε η Τουρκία πριν λίγο καιρό για την κοινή άσκηση Τουρκικών και Αμερικανικών πολεμικών στην ΑΟΖ της Κυπριακής δημοκρατίας;

  2. avatar Mlmlml

    Να ρίξουν πρώτα τις γενοκτονίες που έκαναν και που κάνουν. Αν είχαν πάρει μερικά μπαούλα δολάρια θα τραγούδαγαν κιόλας. Όχι ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει