Η βρετανική κυβέρνηση θέλει να διπλασιάσει το κόστος της πλαστικής σακούλας

Το περιβαλλοντικό τέλος αναμένεται να διαμορφωθεί στα 13 σεντς


ΚΟΣΜΟΣ
14:10
27/12/2018
Η βρετανική κυβέρνηση θέλει να διπλασιάσει το κόστος της πλαστικής σακούλας
1
loading

Η Βρετανία έθεσε σήμερα σε διαβούλευση τα σχέδιά της για τον διπλασιασμό του περιβαλλοντικού τέλους στις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης, αρχής γενομένης από το 2020, και για την επέκταση του μέτρου αυτού ώστε να καλύπτει όλα τα καταστήματα σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα πλαστικά απόβλητα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από τον Οκτώβριο 2015 μεγάλα καταστήματα του λιανεμπορίου στην Αγγλία καλούνται δια νόμου να επιβάλουν χρέωση πέντε πένες για τις πλαστικές σακούλες, ένα μέτρο το οποίο η κυβέρνηση λέει ότι έχει οδηγήσει στην απόσυρση 15 δισεκατομμυρίων τεμαχίων πλαστικής σακούλας.

Ωστόσο, τα επτά μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας προμήθευσαν το καταναλωτικό κοινό με περίπου ένα δισ. πλαστικές σακούλες, ενώ τα μικρότερα καταστήματα με άλλες 3,6 δισ.

Τον Αύγουστο η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επεκτείνει το μέτρο σε όλα τα καταστήματα λιανικής και να αυξήσει το τέλος στις 10 πένες (13 σεντς) από τις αρχές του 2020, ενώ σήμερα ξεκίνησε διαβουλεύσεις επί των προτάσεών της.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Takis_0731

    Και εδώ σε εμάς 1€ να την πάνε!
    Να σωθεί λίγο το περιβάλλον...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει