Στους εννέα ανέβηκε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν σήμερα τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην Τουρκία, ενώ οι τραυματίες έχουν φτάσει στους 47. Το μοιραίο συμβάν καταγράφηκε σήμερα νωρίς το πρωί, όταν αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας συγκρούστηκε με μηχανοκίνητο βαγονέτο ελέγχου των γραμμών.

Ο υπουργός Μεταφορών της γειτονικής χώρας, Τζαχίτ Τουρχάν, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι το δυστύχημα είχε αυτόν τον τραγικό απολογισμό, με τα θύματα να είναι έξι επιβάτες και τρεις μηχανοδηγοί.

Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μεταξύ των νεκρών είναι ο οδηγός της αμαξοστοιχίας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους από το σημείο του δυστυχήματος, ο κυβερνήτης της Άγκυρας, Βασίπ Σαχίν, διευκρίνισε ότι η αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας στην Άγκυρα, που είχε αρχίσει το δρομολόγιό της με προορισμό την κεντρική επαρχία του Ικονίου, έπεσε πάνω σε μηχανοκίνητο βαγονέτο ελέγχου των σιδηροτροχιών, το οποίο εκείνη την ώρα πραγματοποιούσε επισκευές στις γραμμές.

Η ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου είδε ομάδες διασωστών να επιχειρούν γύρω από τα μπλε και λευκά βαγόνια που είχαν σκεπαστεί από συντρίμμια. Μέλη της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου έδιναν κουβέρτες και σούπα στους διασωθέντες, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί σε ένα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που είχε αποκλειστεί για την κυκλοφορία, κοντά στον τόπο του δυστυχήματος.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Γενί Μαχαλέ, στη δυτική πλευρά της πρωτεύουσας. Μια γέφυρα κατέρρευσε πάνω στην αμαξοστοιχία, της οποίας τουλάχιστον ένα βαγόνι καταστράφηκε ολοσχερώς.

Το τρένο μετέφερε 200 επιβάτες και το δυστύχημα σημειώθηκε μόλις λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας.

Έρευνα διεξάγεται για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, διευκρίνισε ο κυβερνήτης της περιοχής.