Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, έχασαν τη ζωή τους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα, που έγινε πριν λίγο στην Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης Βασίπ Σαχίν.

Στο δυστύχημα εμπλέκονται τελικά αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας και τοπικό τρένο που εκτελούσε ελέγχους στις γραμμές, ενώ αρχικά είχε αναφερθεί πως η αμαξοστοιχία είχε πέσει πάνω σε γέφυρα.

Το δυστύχημα συνέβη, όπως μεταδίδει το Reuters, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Marsandiz, σε απόσταση περίπου 8 χιλιομέτρων από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τον Σαχίν, το τρένο υψηλής ταχύτητας εκτελούσε δρομολόγιο προς το Ικόνιο, στα κεντρικά της Τουρκίας, όταν έπεσε πάνω στο τοπικό τρένο.

Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκαν τουλάχιστον 43 άνθρωποι.

 


Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, δύο από τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν. Στο σημείο έσπευσαν διασώστες, που δίνουν μάχη να απεγκλωβίσουν επιβάτες παγιδευμένους κάτω από τα συντρίμμια.

Δεν είναι ακόμα γνωστό τι ταχύτητα είχαν τα τρένα όταν έγινε το δυστύχημα, πάντως στον συγκεκριμένο σταθμό το τρένο υψηλής ταχύτητας δεν προβλέπεται να κάνει στάση.