Μια από τις σπεσιαλιτέ της βιετναμέζικης κουζίνας είναι το Duong Dua (αγγλιστί coconut worms, δηλαδή σκουλήκια καρύδας). Πρόκειται για ένα πιάτο γεμάτο από ζωντανές ευτραφείς κάμπιες που σερβίρονται με σάλτσα ψαριού και τσίλι και τις οποίες καλείται να καταναλώσει ο γενναίος που θα παραγγείλει τη σπεσιαλιτέ.

Η θέα και μόνο του πιάτου με τις μεγάλες κάμπιες που προσπαθούν να αποδράσουν προκαλεί ανατριχίλα. Πόσο μάλλον όταν ο πελάτης επιχειρήσει να τις καταναλώσει. Και θα πρέπει να είναι πολύ γρήγορος και ακριβής στις κινήσεις του. Επιπλέον δεν θα πρέπει να το πολυσκεφτεί καθώς οι κάμπιες μπορούν να γίνουν επιθετικές την ώρα που βρίσκονται στο στόμα κάνοντας ακόμα πιο ανατριχιαστική την όλη διαδικασία.

Μπορεί να δείχνει τρομακτικό και αηδιαστικό, ωστόσο σύμφωνα με τους ντόπιους το εν λόγω έδεσμα συμβάλει δραστικά στην αύξηση της λίμπιντο των ανδρών, ενώ η γεύση που έχουν οι κάμπιες είναι πεντανόστιμη (ήμαρτον!).

Για την ιστορία, ένα κιλό Duong Dua κοστίζει περίπου 23 δολάρια, ενώ εκτός εποχής, η τιμή του είναι ακόμα μεγαλύτερη. Καλή μας όρεξη, λοιπόν!