Η κρίση στην Συρία ενδέχεται να έχει «καταστροφικές» συνέπειες, «όχι μόνον» για «τη Συρία αλλά και για ολόκληρη την περιφέρεια» της Μέσης Ανατολής, εκτίμησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ αλ Αράμπι κατά την έναρξη της 3ης Συνόδου Aspa (στην οποία λαμβάνουν μέρος οι χώρες του αραβικού συνδέσμου και της Unasur) στην Λίμα.

«Η συριακή κρίση αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τις αραβικές χώρες αυτή τη στιγμή. Τα αποτελέσματα της κρίσης μπορεί να είναι καταστροφικά όχι μόνο για τη Συρία αλλά για ολόκληρο τον αραβικό κόσμο», είπε ο Ελ Αράμπι, καλώντας όλες τις πλευρές να «εργαστούν για να δοθεί τέλος στην βία στη Συρία».

Στο μεταξύ στην Ιορδανία, ξένοι εργαζόμενοι υπηρεσιών αρωγής απομακρύνθηκαν από ένα καταυλισμό για Σύρους πρόσφυγες χθες, καθώς τα επεισόδια για τις συνθήκες διαβίωσής τους συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα, σύμφωνα με τις αρχές.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας απομάκρυναν δεκάδες ξένους και Ιορδανούς από τον καταυλισμό Ζαατάρι αφού περίπου 200 Σύροι εξεγέρθηκαν για τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτόν και αφού, σύμφωνα με μια πηγή, «κάθε τι που έγραφε “ΟΗΕ” έγινε στόχος».

Στην Ιορδανία, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, βρίσκονται πάνω από 200.000 Σύροι πρόσφυγες, περισσότεροι από όσους βρίσκονται σε κάθε άλλη χώρα που γειτνιάζει με τη Συρία.