Απορρίφθηκε προσφυγή της βρετανικής κυβέρνησης για το Brexit

Σκωτσέζοι πολιτικοί, αντίθετοι με την έξοδο, έχουν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο


ΚΟΣΜΟΣ
22:38
20/11/2018
Απορρίφθηκε προσφυγή της βρετανικής κυβέρνησης για το Brexit
loading

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας απέρριψε σήμερα προσφυγή της βρετανικής κυβέρνησης μέσω την οποία επεδίωκε να εμποδίσει το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ανώτατη δικαστική αρχή της ΕΕ, να εξετάσει το ζήτημα εάν το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να ανατρέψει μονομερώς το Brexit, ανακαλώντας την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης που εκκινεί την διαδικασία εξόδου μίας χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Εφετείο της Σκωτίας (Court of Session) έκρινε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμποδίσει το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εξετάσει την υπόθεση στις 27 Νοεμβρίου.

Πολιτικοί της Σκωτίας που είναι αντίθετοι με την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν προσφύγει στο Δικαστήριο της ΕΕ ζητώντας να αποσαφηνισθεί εάν το Λονδίνο μπορεί να ανακαλέσει την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης χωρίς την άδεια των χωρών μελών της Ένωσης.

Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε τώρα από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου άδεια για να εφεσιβάλει την απόφαση του δικαστηρίου του Εδιμβούργου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι αποφάσεις του Court of Session μπορούν να εφεσιβληθούν μόνο ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξετάσει το θέμα στις 27 Νοεμβρίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει