Τους πολιτικούς του στόχους, αλλά και την πεποίθησή του ότι η σημερινή «σημαντική ημέρα», παρουσίασης του νέου κόμματός του «Ομάδα Στρόναχ», θα περάσει στην αυστριακή αλλά και στην παγκόσμια ιστορία, εξέφρασε ο 80χρονος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και επίδοξος πολιτικός, Φρανκ Στρόναχ.

Ο Στρόναχ, που επαναλάμβανε συνέχεια «είμαι άνθρωπος του λαού»,αναφέρθηκε μόνον αποσπασματικά στο κομματικό πρόγραμμα, ενώ επεσήμανε πως υποστηρίζει μια «ισχυρή Ευρώπη» και πως σύνθημά του είναι το «οικονομία, οικονομία, οικονομία», καθώς, όπως είπε, «αν δεν λειτουργεί η οικονομία, δεν λειτουργεί απολύτως τίποτε».

Αναφέρθηκε στην πορεία της ζωής του και στην προσωπική του επιτυχία, από τα χρόνια της πείνας στη γενέτειρά του κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το ξεκίνημά του ως τορναδόρος, μέχρι τη δημιουργία της οικονομικής αυτοκρατορίας του.

Ο επιχειρηματίας διεκδικεί το αξίωμα του καγκελάριου της Αυστρίας, στις επόμενες αυστριακές βουλευτικές εκλογές που κανονικά πρόκειται να διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2013.

Δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Στρόναχ να έχει απήχηση στο εκλογικό σώμα, αποσπώντας ψηφοφόρους και οπαδούς από τα δύο ακροδεξιά κόμματα της αυστριακής αντιπολίτευσης, το Κόμμα των Ελευθέρων και Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας, αγγίζοντας μάλιστα και διψήφιο ποσοστό, σε περίπτωση που θα διεξάγονταν εκλογές στην Αυστρία, την επόμενη Κυριακή.