Ο πακιστανός υπουργός ο οποίος επικήρυξε τον δημιουργό της αντιισλαμικής ταινίας, επανέλαβε χθες το κάλεσμά του, τονίζοντας ότι η θανάτωσή του είναι «η μόνη λύση» για να τερματιστούν οι «απαράδεκτες προσβολές εναντίον του προφήτη» Μωάμεθ.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Γούλαμ Άχμεντ Μπίλουρ, είπε: «εξέφρασα την προσωπική μου άποψη και πίστη. Επιβεβαιώνω τις δηλώσεις μου γιατί είναι η μόνη λύση». Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η πίστη μου δεν είναι βίαιη, όμως δεν μπορώ να συγχωρέσω ή να ανεχθώ αυτές τις προσβολές».

«Ο θάνατος δεν είναι καλό πράγμα, όμως τώρα είναι η μοναδική λύση γιατί οι δυτικές χώρες δεν έχουν κάνει τίποτε εναντίον του δημιουργού της ταινίας ή για να σταματήσουν την προβολή της», επεσήμανε ο Μπίλουρ, ο οποίος έφθασε στο σημείο να πει ότι η προβολή της αντιισλαμικής ταινίας «είναι εξαιρετικά σοβαρή και μπορεί να οδηγήσει τον κόσμο στην καταστροφή»!

«Γιατί η Ευρώπη και οι ΗΠΑ θυμώνουν όταν λέμε κάτι εναντίον ενός σκηνοθέτη; Είναι στο πλαίσιο του δικαιώματός μας της ελευθερίας της έκφρασης», σημείωσε ο πακιστανός υπουργός ο οποίος ζήτησε να υιοθετηθεί ένας διεθνής νόμος που θα απαγορεύει την προσβολή των προφητών όλων των θρησκειών.

Ο Μπίλουρ, 72 ετών, θεωρείται ένας από τους πολιτικούς με τη μεγαλύτερη επιρροή στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Ωστόσο, η πακιστανική κυβέρνηση και το κόμμα του Μπίλουρ, το Εθνικό Κόμμα Αουάμι, απέρριψαν τις δηλώσεις τους, ενώ και οι ΗΠΑ τις κατήγγειλαν ως «εμπρηστικές».