Ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς δεν επιθυμεί να παραμείνει στην ηγεσία

Η τελική απόφαση θα ληφθεί από το κίνημα


ΚΟΣΜΟΣ
1:30
26/09/2012
Ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς δεν επιθυμεί να παραμείνει στην ηγεσία
loading

Την πρόθεσή του να μην παραμείνει στην Χαμάς επανέλαβε ο εξόριστος ηγέτης του ισλαμιστικού κινήματος, Χάλεντ Μεσάαλ, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, όπως έγινε σήμερα γνωστό από άλλα στελέχη της Χαμάς.

Ωστόσο, ένας εξόριστος αξιωματούχος της Χαμάς, διατηρώντας την ανωνυμία του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «το κίνημα κλίνει στην κατεύθυνση να παραμείνει ο Μεσάαλ στη θέση του για μία ακόμη θητεία τεσσάρων ετών, γιατί οι συνθήκες και οι πολιτικές αναταράξεις στην περιοχή δεν επιτρέπουν να γίνουν μεγάλες αλλαγές».

«Στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του πολιτικού γραφείου του κινήματος ο Χάλεντ Μεσάαλ επανέλαβε την επιθυμία του να μην αποδεχθεί την υποψηφιότητά του στην ηγεσία του πολιτικού γραφείου», είχε αναφέρει τη Δευτέρα το βράδυ ένα εξόριστο στέλεχος της Χαμάς, ο Έζατ αλ Ρισκ, στο λογαριασμό του στο facebook.

Ένα άλλο στέλεχος του κινήματος από τη Γάζα επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία, διευκρινίζοντας ότι ο Μεσάαλ εκφράστηκε ενώπιον «των μελών του πολιτικού γραφείου και της διοίκησης», παρουσία του πρωθυπουργού της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγιε.

«Φυσικά, η τελική απόφαση θα ληφθεί από την ηγεσία του κινήματος», υπογράμμισε το ίδιο στέλεχος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει