Στα χέρια πιάστηκαν ένας καθηγητής και ένας μαθητής σε γυμνάσιο της Καλιφόρνιας, και μάλιστα όλη η συμπλοκή καταγράφηκε σε βίντεο, από τα κινητά άλλων μαθητών.

Το βίντεο, που πρόβαλαν τηλεοπτικά δίκτυα της πολιτείας, δείχνει τον καθηγητή μουσικής στο σχολείο Maywood Academy High School, τον 64χρονο Marston Riley, να στέκεται πρόσωπο με πρόσωπο με έναν 14χρονο μαθητή, μπροστά σε όλη την τάξη. Ξαφνικά ο Riley ρίχνει μπουνιά στον μαθητή κι αρχίζουν να χτυπούν ο ένας τον άλλο.  Το αγόρι καταλήγει στο πόδι, τυλιγμένο γύρω από το πόδι του δασκάλου του, κι εκείνος συνεχίζει να τον χτυπά.

Ο καβγάς τελειώνει με την παρέμβαση κάποιου εργαζόμενου στο σχολείο, που επιχειρεί να τους χωρίσει, αν και ο καθηγητής φαίνεται να ξανακυνηγά τον μαθητή. Δεν είναι σαφές, όπως σημειώνει το CNN, εάν το βίντεο καταγράφει όλο το σκηνικό ή μόνο ένα μέρος του.

Μαθητές περιέγραψαν στο δίκτυο KTLA πως ο καβγάς άρχισε όταν ο Riley ζήτησε από τον μαθητή να βγει από την αίθουσα, επειδή δεν φορούσε τα σωστά ρούχα. Εκείνος αρνήθηκε, όπως είπαν οι μαθητές, κι άρχισε να βρίζει τον καθηγητή, ξεστομίζοντας και ρατσιστικά σχόλια, επειδή ο Riley είναι μαύρος.

Το αγόρι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου του προσφέρθηκε ιατρική φροντίδα για κάποια ελαφριά τραύματα και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο.

Ο Riley συνελήφθη κατηγορούμενος για σωματική κακοποίηση, και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστή στις 30 Νοεμβρίου.

«Μας απασχολούν πολύ οι αναφορές για όσα συνέβησαν στο Maywood Academy High School» ανακοίνωσαν οι αρμόδιες επιβλέπουσες αρχές του Λος Άντζελες. «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας το ζήτημα και δεν ανεχόμαστε τη βία, σε καμία μορφή της. Συνεργαζόμαστε με τις αρχές στην έρευνα της υπόθεσης.