Ένας σεφ που πίστευε τόσο καιρό ότι έστελνε «ροζ» μηνύματα σε μια έφηβη κοπέλα δεν πίστευε στα μάτια του όταν εκείνη αποδείχτηκε… οργάνωση κυνηγών παιδόφιλων!

Ο λόγος για την ασίγαστη One Reason που οργώνει το ίντερνετ αναζητώντας παιδόφιλους. Ο 52χρονος Steven Baker έφαγε πρόσφατα ποινή 8 μηνών με αναστολή, καθώς πίστεψε πως επικοινωνούσε ερωτικά με ένα 14χρονο κορίτσι, πριν γίνει ξεκάθαρος για τις σεξουαλικές του προθέσεις.

Τα μέλη της One Reason του έστησαν παγίδα και πήγαν να τον συναντήσουν στην παμπ που δουλεύει στην Ουαλία τον Ιούνιο, κλείνοντάς του πονηρό ραντεβουδάκι και κάνοντάς τον να νομίζει πως θα συναντηθεί με την ανήλικη.

Τον συνέλαβαν κατόπιν οι ίδιοι και ανέβασαν ζωντανά το υλικό στο Facebook, έχοντας 49.000 θεατές. Οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του άσεμνο πορνογραφικό περιεχόμενο με παιδιά και ο εισαγγελέας Gareth James του Δικαστηρίου του Κάρντιφ ήταν πραγματικός καταπέλτης για τον σεφ.

Ο Baker δήλωσε ένοχος για την ερωτική επικοινωνία με ανήλικη και ομολόγησε το έγκλημά του, με τη δικηγόρο του Claire Pickthall να ισχυρίζεται πως η ζωή του έχει πάρει άσχημη τροπή μετά τη δημοσιοποίηση της ιστορίας. Ακόμα και άστεγος δήλωσε πως είναι ο πελάτης της, καθώς οι σπιτονοικοκύρηδες τού έκαναν αμέσως έξωση…