Κατά 50% αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας των νέων, ηλικίας 15- 24 ετών, στην Ευρώπη από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πιο συγκεκριμένα, η ανεργία των νέων στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 7,5% στο 22,5% τον Ιούλιο του 2012, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2008, όταν το ποσοστό της ανεργίας ανερχόταν στο 15%.

Στην έκθεση της Επιτροπής ζητείται να καταστούν η απασχόληση των νέων, η κοινωνική ένταξη, η υγεία και η ευημερία των νέων, βασικές προτεραιότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη νεολαία.

Παρά τα αρνητικά στοιχεία που προκύπτουν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι όλα σχεδόν τα κράτη-μέλη υλοποιούν τη στρατηγική της ΕΕ για τη νεολαία, η οποία αποσκοπεί στο να δημιουργήσει περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες για τους νέους και να προωθήσει την ενεργό ιδιότητα του πολίτη, την κοινωνική ένταξη και την αλληλεγγύη.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων αφορούν την Ελλάδα, σε ποσοστό 53,8% και την Ισπανία, σε ποσοστό 52,9%, ενώ σε όλη την ΕΕ, πάνω από το 30% των άνεργων νέων ήταν άνεργοι για περισσότερο από ένα χρόνο.