Δύο στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και ακόμα εννέα τραυματίστηκαν στη Νιγηρία από δύο εκρήξεις ναρκών στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, στην περιοχή των συγκρούσεων με τους τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε διαφορετικές τοποθεσίες το Σάββατο, σύμφωνα με αξιωματικό των νιγηριανών ένοπλων δυνάμεων, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Χάσαμε δύο στρατιώτες σε αυτά τα επεισόδια. Άλλοι εννιά και τρία μέλη μιας παραστρατιωτικής ομάδας τραυματίστηκαν» είπε.

Στο πρώτο συμβάν, στρατιώτες που έκαναν περιπολία πεζή έπεσαν σε νάρκη στα περίχωρα του χωριού Κούμσι, κοντά στα σύνορα με το Καμερούν, με αποτέλεσμα δύο να χάσουν τη ζωή τους, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μερικές ώρες αργότερα περίπολος του στρατού έπεσε σε νάρκη που είχε τοποθετηθεί στον δρόμο που συνδέει τα χωριά Ντίκουα και Μάρτε, σε απόσταση 140 χιλιομέτρων. Εννιά στρατιώτες και τρεις παραστρατιωτικοί τραυματίστηκαν, είπε ο αξιωματικός του νιγηριανού στρατού.

Η Μπόκο Χαράμ έχει κλιμακώσει τους τελευταίους μήνες τις επιθέσεις της εναντίον στρατιωτικών στην Πολιτεία Μπόρνο και στη γειτονική Γιόμπε. Η εξέγερση των τζιχαντιστών, η οποία ξέσπασε στη Νιγηρία το 2009, και η καταστολή της από τον στρατό, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 27.000 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, με τουλάχιστον 1,8 εκατ. πολίτες να έχουν εκτοπιστεί.

(φωτογραφία αρχείου)