Το ψάρι του… 1,5 εκατ. ευρώ

Αναμφίβολα το ακριβότερο που πουλήθηκε ποτέ


ΚΟΣΜΟΣ
21:07
13/10/2018
Το ψάρι του… 1,5 εκατ. ευρώ
1
loading

Μπορεί το ψάρι να έχει γίνει πολύ ακριβό χόμπι στις μέρες μας, εδώ θα μιλήσουμε όμως για μια τελείως διαφορετική κατηγορία.

Για τις δημοπρασίες ψαριών του Τόκιο συγκεκριμένα, κάτι που είναι δημοφιλές στην ιχθυόσκαλα της πόλης για τους εστιάτορες που βάζουν τα δυνατά τους για να αποκτήσουν ό,τι εκλεκτότερο έβγαλαν οι τράτες.

Κι ένα σαββατιάτικο ξημέρωμα του 2013, στις 5:00 το πρωί, ένας γαλαζόπτερος τόνος 222 κιλών πουλήθηκε στην ιχθυόσκαλα του Τόκιο στο ποσό ρεκόρ των 1,56 εκατ. ευρώ! Κάτι που μετάτρεψε το ένα κιλό τόνου κάπου 8 φορές ακριβότερο από το ασήμι.

«Η τιμή ήταν σχετικά υψηλή», δήλωσε στο ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων ο πλειοδότης Kiyoshi Kimura, ο οποίος έχει την αλυσίδα εστιατορίων σούσι Sushi Zanmai που δεν κλείνουν ποτέ. Λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο.

Και σύμφωνα με το Associated Press, τα μικροσκοπικά κομμάτια σούσι με τον εν λόγω τόνο πωλούνταν στα καταστήματά του έναντι 20 ευρώ το ένα…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΣΑΜΑΡΑΣ

    Αν υποτεθεί ότι καταφέρνει να φιλτράρει καθαρό κρέας 150κιλων απλά για να πάρει τα λεφτά του πρέπει να το πουλάει 11 ευρώ το γραμμάριο....
    Τες πα
    Μεγάλη αδικία ρε παιδάκι μου
    Να αξίζει το κρέας σου 1,6 Μιλ κιαντί κηδείας (?)σιμο..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει