Σκηνές ροκ εκτυλίχθηκαν το Σάββατο 7 Οκτωβρίου σε πτήση της KLM από το Άμπου Ντάμπι με προορισμό το Άμστερνταμ εξαιτίας ενός επιβάτη που επέδειξε επιθετική συμπεριφορά όταν μέλος του πληρώματος του ζήτησε να επιστρέψει στη θέση του.

Ήταν τέτοιο το χάος που προκλήθηκε μέσα στο Airbus A330-200 που δύο F-16 Fighter της ολλανδικής πολεμικής αεροπορίας συνόδευσαν το αεροσκάφος στον προορισμό του!

Το περιστατικό συνέβη όταν το αεροπλάνο βρισκόταν πάνω από τη Γερμανία, σχεδόν μισή ώρα πριν φτάσει στον προορισμό του, το αεροδρόμιο Schiphol.

«Ένας 29χρονος επιβάτης από τις ΗΠΑ έγινε επιθετικός όταν ο αρχιφροντιστής του ζήτησε να επιστρέψει στη θέση του. Ξέσπασε καυγάς και το πλήρωμα καμπίνας, μαζί με άλλους επιβάτες κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν», ανέφερε η εκπρόσωπος της ολλανδικής συνοριακής αστυνομίας, Joanna Helmonds στην εφημερίδα The Straits Times, προσθέτοντας πως πολλοί επιβάτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών συμπεριλαμβανομένων δύο που αποχώρησαν με μαυρισμένα μάτια.

Οι πιλότοι έλαβαν ειδική άδεια ώστε να προσγειώσουν αμέσως το Airbus στο αεροδρόμιο Schiphol όπου περίμεναν οι αστυνομικές αρχές. Ο 29χρονος άνδρας τα στοιχεία του οποίο δεν δημοσιοποιήθηκαν, συνελήφθη και οδηγήθηκε για εξέταση σε ψυχιατρικό ίδρυμα καθώς είχε περίεργη συμπεριφορά και έδειχνε αποπροσανατολισμένος.

Εκπρόσωπος της KLM μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP ανέφερε πως «η εταιρεία εκφράζει τη λύπη της για το δυσάρεστο περιστατικό» και πως «οι επιβάτες και το πλήρωμα έχουν καταγγείλει το εν λόγω άτομο».