Αφγανός, που φορούσε αστυνομική στολή, σκότωσε σήμερα στρατιώτη του ΝΑΤΟ και τραυμάτισε συναδέλφους του, στο νότιο Αφγανιστάν, ανακοινώθηκε στην Καμπούλ επίσημα από τη Συμμαχία. Η ακριβής τοποθεσία αυτού του συμβάντος δεν ανακοινώθηκε όμως.

Πολιτικοί παρατηρητές στην αφγανική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι «πρόκειται για το δέκατο παρόμοιο περιστατικό, μέσα σε μόλις έναν μήνα».

Φέτος, η βία στο Αφγανιστάν «είναι κατά πολύ αυξημένη», προσθέτουν οι ίδιοι παρατηρητές, επικαλούμενοι τα πρόσφατα στοιχεία του ΟΗΕ.

Επίσης, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, με τη λήξη του ραμαζανιού, τα δύο αδέλφια του Αφγανού βουλευτή Ουαντούντ Ποπάλ έχασαν τη ζωή τους, όταν μέσα σε ένα κοιμητήριο της επαρχίας Χελμάντ, από διαφεύγοντες προς το παρόν τη σύλληψη δράστες που είχαν στήσει ενέδρα, εκδηλώθηκε μια επίθεση, με χρήση βόμβας…Τραυματίστηκαν, στο ίδιο συμβάν, εννέα συνολικά γυναικόπαιδα.

Ανάληψη ευθύνης εκ μέρους των Ταλιμπάν δεν έγινε, έως τώρα.

Σθεναρά, πάντως, καταδίκασε αυτή τη φονική επίθεση ο Αφγανός πρόεδρος, Χαμίντ Καρζάι, επιτιθέμενος φραστικά ευθέως στους Ταλιμπάν και, συγκεκριμένα, προειδοπειώντας τους ότι, «ο αφγανικός λαός δεν πρόκειται να λησμονήσει την καταπίεση, που αυτοί τού ασκούσαν», όταν βρέθηκαν στην εξουσία.