Ο Σαΐντ Τζαλιλί, εκπρόσωπος του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, έφτασε σήμερα το πρωί στη Δαμασκό όπου θα συναντηθεί με τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Το Ιράν είναι ο βασικός σύμμαχος της Συρίας στην περιοχή και κατηγορεί τις ΗΠΑ, την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και την Τουρκία ότι προμηθεύουν με όπλα τους αντάρτες. Από την πλευρά τους Ουάσινγκτον και σύροι αντικαθεστωτικοί κατηγορούν την Τεχεράνη ότι παρέχει στρατιωτική βοήθεια στο συριακό καθεστώς.

Ο Τζαλιλί, ο οποίος είναι και γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, έφτασε στη Δαμασκό προερχόμενος από την Βηρυτό.

Στη λιβανική πρωτεύουσα επανέλαβε πως μια λύση της κρίσης στη Συρία «πρέπει να βρεθεί μέσω δημοκρατικών κανόνων και όχι στέλνοντας όπλα και προκαλώντας αιματοχυσία. Οι χώρες που πιστεύουν ότι μπορούν να ενισχύσουν την ασφάλεια, τροφοδοτώντας την ανασφάλεια στις χώρες της περιοχής, στέλνοντας όπλα και εξάγοντας τρομοκρατία, γελιούνται. Οι φίλοι της Συρίας θα πρέπει να βοηθήσουν να σταματήσει τελείως η βία, να υπάρξει εθνικός διάλογος και να διεξαχθούν εκλογές στη χώρα, αλλά και να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στο λαό», κατέληξε.