Δεκατρείς ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις, μεταξύ τους και το ένοπλο τμήμα της ισλαμιστικής Χαμάς, ανακοίνωσαν χθες ότι θέτουν σε εφαρμογή έναν μηχανισμό συντονισμού των επιχειρήσεών τους κατά του Ισραήλ.

«Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα κέντρο συντονισμού για τις επιχειρήσεις μας κατά του ισραηλινού εχθρού» ανακοίνωσε ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ , του ένοπλου τμήματος της Χαμάς, μιλώντας εξ ονόματος των 13 παλαιστινιακών οργανώσεων , σε συνέντευξη Τύπου στην Γάζα.

Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι «ο σιωνιστής εχθρός σε κάθε στιγμή και σε κάθε μέρος» προσθέτοντας ότι «όλες οι πιθανότητες είναι ανοικτές» απαντώντας σε ερώτηση εάν πρόκειται να ριχτούν και ρουκέτες από τη Γάζα στο Τελ Αβίβ.

Παράλληλα ο κ. Ομπέιντα ζήτησε από την Παλαιστινιακή Αρχή να «σταματήσει τις συλλήψεις συμπαθούντων την Χαμάς στη Δυτική Οχθη.

Καταλήγοντας ο κ. Ομπέιντα ανέλαβε εκ μέρους της οργάνωσής του την ευθύνη για τις ρουκέτες που ρίχτηκαν το βράδυ της Τετάρτης κατά ισραληινού αυτοκινήτου στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Οχθης , αλλά ο ισραηλινός στρατός έχει αρνηθεί ότι συνέβει το επεισόδιο αυτό.