Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός του Μιτ Ρόμνεϊ συνεχίζουν να μάχονται «στήθος με στήθος» στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το 47% από τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους που ρωτήθηκαν στην έρευνα των Washington Post/ABC δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Ομπάμα. Επίσης το 47% απάντησε ότι θα ψηφίσει τον Ρόμνεϊ.

Η ισορροπία δεν έχει αλλάξει από την προηγούμενη παρόμοια σφυγμομέτρηση, πριν από ένα μήνα, αν κι εν τω μεταξύ, στις 28 Ιουνίου, το Ανώτατο Δικαστήριο πρόσφερε μια σημαντική νίκη στον Δημοκρατικό Πρόεδρο κηρύσσοντας συνταγματική τη μεταρρύθμιση του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης (Μάρτιος 2010).

Ο Ομπάμα παραμένει ευάλωτος στο θέμα της οικονομίας. Η ανεργία ανέβηκε ξανά, στο 8,2% του εργατικού δυναμικού τους τελευταίους δύο μήνες, ενώ η οικονομική ανάκαμψη μοιάζει να έχει σταματήσει. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι το 54% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζει τον τρόπο που ο πρόεδρος διαχειρίζεται την οικονομία.

Πάντως, το 50% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ο Ομπάμα αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον αντίπαλό του τα οικονομικά προβλήματα των Αμερικανών. Αντίθετα, ένα 40% των ψηφοφόρων λέει πως ο κ. Ρόμνεϊ μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την οικονομία.

Το 58% όσων ερωτήθηκαν εκτίμησε ότι ο απερχόμενος πρόεδρος θα εξασφαλίσει δεύτερη θητεία στις 6 Νοεμβρίου, ενώ μόνο το 34% από αυτούς απάντησε πως θεωρεί ότι θα είναι ο Ρόμνεϊ που θα εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο.