Η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας παραδέχθηκε σήμερα πως στη δεκαετία του 1960 είχε στρατολογήσει την κόρη του Χάινριχ Χίμλερ, εκ των πιο υψηλόβαθμων στελεχών της ναζιστικής Γερμανίας, παρά το γεγονός ότι η ίδια δεν αποκήρυξε ποτέ τον πατέρα της, ούτε τον ναζισμό, και παρέμεινε ενεργή στον ακροδεξιό εξτρεμισμό.

Την αποκάλυψη για τη συνεργασία της BND με την Γκούντρουν Μπούρβιτς έκανε η εφημερίδα Bild, με τον Μπόντο Χέχελχαμερ, επικεφαλής του τμήματος ιστορίας της μυστικής υπηρεσίας της Γερμανίας. να απαντά σήμερα: «Η BND επιβεβαιώνει ότι η κ. Μπούρβιτς ήταν μέλος της BND για λίγα χρόνια έως το 1963 με ψεύτικο όνομα».

«Ο χρόνος της αποχώρησής της συνέπεσε με την έναρξη μίας αλλαγής στην κατανόηση και τον χειρισμό των εργαζομένων που ενεπλάκησαν με τους ναζί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας έχουν επικριθεί για το γεγονός ότι απέτυχαν να εκκαθαριστούν από ακροδεξιούς εξτρεμιστές μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σύμφωνα με ιστορικούς, πρώην ναζί και συμπαθούντες την ακροδεξιά που εργάζονταν στην BND πιθανόν να προστάτευσαν ομοίους τους.

Ο Χίμλερ, που ως διοικητής των SS ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς ναζί και ο κύριος «αρχιτέκτονας» του Ολοκαυτώματος, αυτοκτόνησε το 1945 ενώ κρατείτο από τους Βρετανούς. Η κόρη του πέθανε τον περασμένο Μάιο στο Μόναχο σε ηλικία 88 ετών.