Η OMEGA, ο επίσημος χρονομέτρης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012, παρουσίασε πριν λίγες μέρες την παγκόσμια διαφημιστική της καμπάνια για τους φετινούς Αγώνες, γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο την πλούσια ιστορία των Ολυμπιάδων και τις μεγάλες στιγμές του θεσμού μέσα στο χρόνο, που αποτελούν και την καρδιά της Ολυμπιακής ιδέας.

Στο τηλεοπτικό διαφημιστικό, που κυκλοφόρησε σε τρεις εκδοχές: των 15, των 30 και των 60 δευτερολέπτων, εμφανίζονται ο Κινέζος αθλητής των καταδύσεων Qiu Bo, η Αμερικανίδα κολυμβήτρια Natalie Coughlin, η Βρετανίδα αθλήτρια του επτάθλου Jessica Ennis, ο Αμερικανός δρομέας Tyson Gay, ο Νοτιοαφρικανός κολυμβητής Chad Le Clos και η Αμερικανίδα αθλήτρια του άλματος επί κοντώ Jenn Suhr – όλοι τους φερελπίδες των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και πρεσβευτές της OMEGA – και δίνεται έμφαση στην προετοιμασία και την προπόνηση των αθλητών, καθώς και στην αυτοσυγκέντρωσή τους τα κρίσιμα εκείνα λεπτά και δευτερόλεπτα πριν τον αγώνα, τη στιγμή δηλαδή μέσα στο χρόνο όπου ο κάθε αθλητής και αθλήτρια μπορούν να δώσουν τον τόνο σε ολόκληρη την επίδοσή τους.

Η μουσική υπόκρουση του διαφημιστικού σποτ ανήκει στους Rolling Stones, οι οποίοι φέτος, χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων, γιορτάζουν τα πενήντα τους χρόνια σαν το πιο εμβληματικό μουσικό συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής σκηνής του Λονδίνου. Στην μεγάλη τους επιτυχία του 1981, το τραγούδι «Start Me Up», με το τόσο χαρακτηριστικό και αναγνωρίσιμο ριφ της κιθάρας στο ξεκίνημά του, που ξεσηκώνει από την πρώτη στιγμή που το ακούς, έκανε remix ο διάσημος παραγωγός Don Was και του έδωσε τον τέλειο ήχο για να είναι το ιδανικό μουσικό χαλί για αθλητές παγκόσμιου βεληνεκούς.

Τα γυρίσματα για το διαφημιστικό έγιναν σε πέντε διαφορετικά μέρη στη Νότια Φλόριντα. Η Ennis και η Suhr έκαναν γύρισμα στο Sun Life Stadium, ένα στάδιο 75.000 θέσεων που είναι η έδρα των NFL’s Miami Dolphins. Στο θαλάσσιο Key Biscayne’s Miami Marine Stadium γυρίστηκαν σκηνές με την τοπική ομάδα κωπηλασίας του Miami Rowing Club καθώς και με έναν από τους πιο ελπιδοφόρους αθλητές στην τοξοβολία των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Qiu Bo πήδησε από τον βατήρα 10 μέτρων στο κολυμβητήριο Aquatic Complex του Fort Lauderdale, ο Tyson Gay με τους συνεργάτες του στην προπόνηση από το Pure Athletics του Orlando έκαναν γυρίσματα στο Curtis Park του Miami και η Coughlin με τον Le Clos στο νέο σύγχρονο κολυμβητήριο του Ransom Everglades School.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο θα έχουν μία ιδιαίτερη σημασία για την OMEGA. Όχι μόνο η εταιρία θα αναλάβει τα χρέη του Επίσημου Χρονομέτρη για 25η φορά στην ιστορία της, αλλά παράλληλα θα γιορτάσει και την 80ή της επέτειο από τότε που ανέλαβε για πρώτη φορά αυτό τον ρόλο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Los Angeles το 1932. Και το 1948, την τελευταία φορά που οι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν στο Λονδίνο, η OMEGA ήταν εκεί για να σηματοδοτήσει τη γέννηση της νέας εποχής της χρονομέτρησης στον σύγχρονο αθλητισμό.

Ο χρονογράφος OMEGA Seamaster Aqua Terra 44 London

Η πρώτη φορά που η OMEGA προσέφερε τις υπηρεσίες της σαν Επίσημος Χρονομέτρης ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1932. Όταν θα σηκωθεί και πάλι η αυλαία των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων, η Ελβετική εταιρία ωρολογοποιίας θα συμπληρώνει την 25η της φορά, στο ρόλο του Επίσημου Χρονομέτρη στο μεγαλύτερο και εγκυρότερο αθλητικό θέαμα του κόσμου, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για να τιμήσει το γεγονός, η OMEGA δημιούργησε τον χρονογράφο Seamaster Aqua Terra 44 London σε δύο εκδοχές. Η μία διαθέτει δίχρωμη κάσα, κατασκευασμένη από κόκκινο χρυσό 18 Ct και ανοξείδωτο ατσάλι με μαύρο δερμάτινο λουρί. Το άλλο μοντέλο είναι κατασκευασμένο από σκληρό ανοξείδωτο ατσάλι και κυκλοφορεί με ασορτί μπρασελέ.

Η εντυπωσιακή κάσα των 44 mm είναι γυαλιστερή και ματ και έχει γυαλιστερή στεφάνη. Το χαρακτηριστικό μπλε καντράν έχει επικάλυψη από PVD και διαθέτει το επίσης χαρακτηριστικό διακοσμητικό σχέδιο με τις κάθετες ρίγες που θυμίζουν ξύλινο κατάστρωμα πλοίου, το οποίο ήταν ένα από τα στοιχεία που χάρισαν τόσο τεράστια δημοτικότητα στην οικογένεια των μοντέλων Aqua Terra της OMEGA.

Το καντράν τονίζεται από την παρουσία ενός μικρότερου μετρητή χρόνου στη θέση της ώρας 9 και του παράθυρου της ημερομηνίας στη θέση της ώρας 4:30. Ο μετρητής χρόνου του χρονογράφου για την καταγραφή των 30-λεπτών βρίσκεται στη θέση της ώρας 3 και ο μετρητής της καταγραφής των 12 ωρών βρίσκεται στη θέση της ώρας 6. Οι πολυεδρικοί, κεντρικοί δείκτες της ώρας, των λεπτών και των δευτερολέπτων χρονογράφου του Seamaster Aqua Terra 44 London είναι φτιαγμένοι από ματ και γυαλιστερό χρυσό 18 Ct και είναι επεξεργασμένοι με υλικό από λευκό Super-LumiNova για να είναι ευανάγνωστοι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού.

Το καπάκι της κάσας έχει μία εντυπωσιακή τιμητική αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου του 2012: είναι χαραγμένο με το Ολυμπιακό έμβλημα του “London 2012”.

Το μοντέλο του χρονογράφου OMEGA Seamaster Aqua Terra 44 London Chronograph είναι αδιάβροχο σε βάθος 15 bar / 150 μέτρων / 500 ποδιών.



Seamaster Aqua Terra Co-Axial «London 2012»

Τα ρολόγια OMEGA Seamaster Aqua Terra, με το ξεχωριστό design του καντράν τους με τις κάθετες γραμμές, συγκαταλέγονται στα πιο δημοφιλή ρολόγια της μάρκας από το λανσάρισμά τους το 2008. Το ρολόι Seamaster Aqua Terra Co-Axial «London 2012» συνδυάζει το μοντέρνο στυλ της συλλογής με τον αποκλειστικό μηχανισμό 8520 της OMEGA, έναν από τους καλύτερους αυτόματους μηχανισμούς ρολογιών στον κόσμο.

Κατασκευάστηκαν δύο μοντέλα 34mm- μια δίχρωμη έκδοση από κίτρινο χρυσό 18Ct και ανοξείδωτο ατσάλι με σκούρο μπλε δερμάτινο λουράκι και μια από ανοξείδωτο ατσάλι με μπρασελέ από ατσάλι. Το καπάκι της κάσας, που είναι διακοσμημένο με το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο, συμβάλλει στον εορτασμό του αθλητικού γεγονότος με το υψηλότερο κύρος παγκοσμίως.

Το μπλε καντράν έχει επικάλυψη PVD και είναι διακοσμημένο με τις κάθετες γραμμές που χαρακτηρίζουν τα ρολόγια της συλλογής Aqua Terra. Οι απλικέ ενδείξεις της ώρας από χρυσό 18 Ct έχουν επικάλυψη από λευκό Super-LumiNova. Οι πολυεδρικοί δείκτες από χρυσό 18 Ct είναι επικαλυμμένοι με το ίδιο φωσφορίζον υλικό, που τους καθιστά ευανάγνωστους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού. Υπάρχει επίσης ένα απλικέ παράθυρο ημερομηνίας από χρυσό 18 Ct στο 3.

Τα ρολόγια Seamaster Aqua Terra Co-Axial ‘‘London 2012’’ λειτουργούν με τον Co- Axial μηχανισμό της Omega 8520. Πρόκειται για έναν από τους μηχανισμούς που έχουν σηματοδοτήσει την επανάσταση στη μηχανική ωρολογοποιία. Προσφέρει σταθερότητα και χρονομετρική απόδοση που δε συγκρίνεται με κανέναν άλλο αυτόματο μηχανισμό μαζικής παραγωγής. Είναι εξοπλισμένο με ένα αντικραδασμικό σπιράλ ταλαντωτή που δεν μαγνητίζεται από οξείδιο του πυριτίου και η OMEGA προσφέρει εγγύηση 4 χρόνων στα συγκεκριμένα ρολόγια.

Το Seamaster Aqua Terra Co-Axial «London 2012» είναι αδιάβροχο στα 15 bar/ 150 μέτρα/ 500 πόδια.

Το OMEGA Seamaster 1948 Co-Axial «London 2012» Limited Edition

Το πρώτο OMEGA Seamaster λανσαρίστηκε το 1948, την τελευταία φορά που το Λονδίνο φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για να τιμήσει τους Αγώνες του 2012, η OMEGA λανσάρει το Seamaster 1948 Co-Axial “London 2012” Limited Edition. Το συγκεκριμένο μοντέλο λανσαρίστηκε στην αγορά ένα έτος νωρίτερα από την ημέρα πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο.

Η OMEGA θα είναι ο Επίσημος Χρονομέτρης για 25η φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Η μάρκα ήταν επίσης υπεύθυνη για την χρονομέτρηση στους Αγώνες του 1948.

Το Seamaster 1948 Co-Axial “London 2012” Limited Edition είναι μια επανασχεδίαση του πρώτου αυτόματου Seamaster της OMEGA και αποτελεί ένα διαχρονικά κλασικό μοντέλο – εξίσου κομψό τώρα, όσο ήταν και πριν από εξήντα χρόνια.

Διαθέτει γυαλιστερή και ματ κάσα 39 mm από ανοξείδωτο ατσάλι, με γυαλιστερή στεφάνη και βραχίονες. Η κορώνα του είναι διακοσμημένη με το vintage λογότυπο Ω. Ένα μενταγιόν από κίτρινο χρυσό 18 Ct διακοσμημένο με το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012 υπάρχει στο καπάκι της κάσας. Το ρολόι είναι αδιάβροχο στα 12 bar / 120 μέτρα / 400 πόδια.

Το Seamaster 1948 έχει ιριδίζον ασημί καντράν με ένα υποκαντράν δευτερολέπτων στο 6. Το καντράν φέρει το vintage λογότυπο της OMEGA από λευκό χρυσό 18 Ct καθώς και Αραβικούς αριθμούς στη θέση των ωρών 12, 3, 6 και 9 και ενδείξεις της ώρας στις υπόλοιπες θέσεις από λευκό χρυσό18 Ct. Το ρολόι διαθέτει αδαμαντογυάλιστους δείκτες ωρών και τα λεπτών και έναν μικρότερο δείκτη δευτερολέπτων από μπλε ατσάλι.

Ενώ η εντυπωσιακή εμφάνιση του ρολογιού υπενθυμίζει τον θρυλικό πρόγονό του, στο εσωτερικό της κάσας διαφοροποιείται σημαντικά: το Seamaster 1948 τροφοδοτείται από το αποκλειστικό μηχανισμό 2202 της OMEGA, ένα μηχανισμό με επίσημη πιστοποίηση χρονομέτρου εξοπλισμένο με το Co-Axial σύστημα διαφυγής τριών επιπέδων και ρυθμιστή ελεύθερης κίνησης .

Το ειδικό Seamaster limited edition διατίθεται με μαύρο δερμάτινο λουράκι και vintage γυαλιστερή μπούκλα από ανοξείδωτο ατσάλι.

Το Seamaster 1948 Co-Axial «London 2012»παράγεται σε περιορισμένη έκδοση των 1.948 τεμαχίων. Το ρολόι συνοδεύεται από ειδικό κουτί παρουσίασης «London 2012».

Με τη δυνατή του σύνδεση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου του 1948 και του 2012, καθώς και με την ισχυρή σύνδεσή του με την ιστορία της OMEGA, το Seamaster 1948 Co-Axial “London 2012” Limited Edition θα κερδίσει δικαιωματικά την προνομιακή θέση ως το απόλυτο συλλεκτικό ρολόι της OMEGA που σχετίζεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.