Νέο δικηγόρο προσέλαβε ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ Μάικλ Κόεν, καθώς η ομοσπονδιακή έρευνα, που γίνεται σε βάρος του, λαμβάνει νέα διάσταση.

Ο Κόεν προσέλαβε τον Γκάι Πετρίλο, έμπειρο δικηγόρο στον χειρισμό υποθέσεων που σχετίζονται με το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Την πρόσληψη αυτή έδωσε πρώτο στη δημοσιότητα το περιοδικό «Vanity Fair».

O Πετρίλο που είναι συνέταιρος σε δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης (Petrillo Klein & Boxer LLP) αναμένεται ν’ αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τους εισαγγελείς, στην περίπτωση που ο Κόεν ενδιαφέρεται για συμφωνία συνεργασίας του με τις αρχές.

Το ABC News μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι δικηγόροι που μετέχουν στη νομική ομάδα του Κόεν, Στέφεν Ράιαν και Τοντ Χάρισον από το νομικό γραφείο (McDermont Will & Emery LLP) θα παραμείνουν στην υπόθεση μέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου των εγγράφων που κατασχέθηκαν από το FBI κατά τις εφόδους που έγιναν στις 9 Απριλίου, στο σπίτι, στο γραφείο και στο δωμάτιο ξενοδοχείου, που χρησιμοποιούσε ο Κόεν.

Η διαδικασία αυτή, σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 25η Ιουνίου, σύμφωνα με την προθεσμία που έχουν δώσει οι δικαστικές αρχές, δεν έχει ακόμη εγκριθεί από την περιφερειακή δικαστή Κίμπα Γουντ.

Στον Κόεν δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία για τη διάπραξη κάποιας εγκληματικής πράξης. Ωστόσο βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για την πιθανή διάπραξη ποινικά κολάσιμων πράξεων, σε σχέση με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες αλλά και την πληρωμή 130.000 δολαρίων στην πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς. Η ίδια υποστηρίζει ότι είχε μία σύντομη σεξουαλική σχέση με τον πρόεδρο Τραμπ, το 2006, κάτι που αρνείται ο πρόεδρος.

Τους δύο τελευταίους μήνες οι δικηγόροι του Κόεν προσπαθούν να ελέγξουν μεγάλο αριθμό εγγράφων, που κατασχέθηκαν από τις αρχές, από τους προσωπικούς και επαγγελματικούς χώρους του. Τη διαδικασία επιβλέπει ένας συνταξιούχος ομοσπονδιακός δικαστής, ενώ η επεξεργασία των εγγράφων και των ηλεκτρονικών αρχείων γίνεται από τους δικηγόρους του Κόεν, υπό τις νομικές προβλέψεις του προσωπικού απορρήτου δικηγόρου-πελάτη.

Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας, ο Πετρίλο θα είναι ο προσωπικός του δικηγόρος σε σχέση με τη διεξαγωγή της έρευνας στη Νέα Υόρκη.