Τον τόπο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη επισκέφτηκαν ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ.

Το προεδρικό ζεύγος έγραψε τα μηνύματά του σε μια από τις ατσάλινες δοκούς που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ουρανοξύστη που οικοδομείται στο ίδιο σημείο.

«Σας θυμόμαστε, ανοικοδομούμαστε, επανερχόμαστε δυνατότεροι», έγραψε ο Ομπάμα στη διάρκεια της επίσκεψής του στον πύργο «1 World Trade Center», μαζί με το δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ και τους κυβερνήτες της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο και του Νιου Τζέρσι Κρις Κρίστι.

Η κατασκευή από γυαλί και ατσάλι θα έχει 104 ορόφους -οι εκατό έχουν ήδη αναγερθεί- και θα είναι το υψηλότερο κτίριο στις ΗΠΑ και το τρίτο σε όλον τον κόσμο. Ο πύργος 1WTC θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2013 ή στις αρχές του 2014. Ο τελευταίος όροφος του θα είναι ανοικτός για το κοινό και το τελικό του ύψος θα είναι 541 μέτρα, δηλαδή 1.776 πόδια, αριθμός που συμβολίζει τη χρονιά της ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ομπάμα χαιρέτισε τους εργάτες που δουλεύουν στο σημείο, τονίζοντας πως ο καινούργιος πύργος θα είναι ένα απίστευτο έργο. «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι για σας. Αυτό είναι το πνεύμα της Αμερικής», επισήμανε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ομπάμα θα συμμετάσχει σήμερα στη Νέα Υόρκη σε δύο εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική του εκστρατεία. Η μια από τις εκδηλώσεις αυτές οργανώνεται στην κατοικία της διάσημης ηθοποιού Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.