Ένας πιτσιρικάς 23 ετών αποκάλυψε πόσο άσχημα πήγε μια πλάκα, καθώς στο τέλος ήταν ο δικός του λόγος απέναντι στον λόγο μιας γυναίκας.

Ο νεαρός Alex Broke-Smith κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση από μια υπεύθυνη κέντρου, η οποία ισχυρίστηκε ότι της έβαλε χέρι κατά τη διάρκεια ενός πάρτι, όταν προκλήθηκε από τους φίλους του.

«Όταν άκουσα τα ψέματα, ήξερα πως το κακό δεν είχε έρθει ακόμα», είπε στην «Daily Mail» ο νεαρός, «το πιο τρομακτικό πράγμα είναι πως ξέρεις ότι λες την αλήθεια, αλλά όλοι πιστεύουν τον άλλο άνθρωπο. Νιώθεις πως η αστυνομία σε κοιτάει σαν να είσαι υπάνθρωπος».

Ο Alex είπε στο δικαστήριο πως το μόνο που έκανε -και που ήθελε εξαρχής να κάνει- ήταν «ένα είδος παιδιάστικου παιχνιδιού όπου χτυπάς κάποιον στον ώμο και κανείς δεν είναι εκεί», σε μια γυναίκα που όπως λέει τον είχε σπρώξει λίγο πρωτύτερα για να φτάσει στο μπαρ.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΑΡΤΙ

«Το κίνητρο ήταν γιατί είχε υπάρξει αγενής, ήθελα να της κάνω αυτή την πολύ παιδική φάρσα», εξήγησε στο δικαστήριο, την ίδια που πολλοί θαμώνες χαρακτήρισαν τη γυναίκα ως «ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί».

Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο φυλάκισης, ο νεαρός Βρετανός πέρασε δύσκολες ώρες στους 10 μήνες που μεσολάβησαν μέχρι τη δίκη του. Τελικά αθωώθηκε πρόσφατα από τους ενόρκους του δικαστηρίου του βόρειου Λονδίνου, έπειτα από διαδικασία τριών μηνών. Απέφυγε τη φυλακή, δεν βγήκε ωστόσο αλώβητος από όλα αυτά, καθώς στο δεκάμηνο αυτό έχασε τη δουλειά του, μπόλικα κιλά και είδε το όνομά του να κηλιδώνεται από τον σκανδαλοθηρικό Τύπο.

«Οι άνθρωποι σκέφτονται πως δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Τα θύματα των σεξουαλικών εγκλημάτων δικαιούνται ανωνυμίας, το οποίο πιστεύω πως είναι σωστό, πιστεύω όμως πως και οι κατηγορούμενοι πρέπει να έχουν επίσης ανωνυμία, μέχρι την ετυμηγορία»…