Πολυτελή αυτοκίνητα, έργα τέχνης, αντίκες. Χιλιάδες είναι εκείνοι που βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Πεκίνο για να χορτάσουν τα μάτια τους και να αδειάσουν το πορτοφόλι τους σε ένα «παζάρι πολυτελείας».

Το ετήσιο event Luxury China αποτελεί μία γιορτή της κατανάλωσης και δείχνει πως η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν έχει ακόμα κάμψει την «όρεξη» των Κινέζων.

Ακόμα και σε μία στιγμή που η κινεζική οικονομία δείχνει σημάδια επιβράδυνσης , οι Κινέζοι συνεχίζουν να ξοδεύουν τα λεφτά τους σε είδη πολυτελείας και δη εισαγόμενα.

Όταν η ύφεση κλιμακώθηκε το 2009, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 16% και οι ειδικοί προβλέπουν πως το 2015 οι πωλήσεις ειδών πολυτελείας θα φτάσουν τα 21.006.900.000 ευρώ. Το ποσό αυτό μπορεί να αποτελεί το ένα πέμπτο της παγκόσμιας αγοράς ειδών πολυτελείας και να αναδείξει την Κίνα στον μεγαλύτερο καταναλωτή ειδών πολυτελείας στον κόσμο.

Στο Luxury China fair του Πεκίνου διατίθεντο πολλά ξένα είδη αλλά πολύ λίγα κινεζικής παραγωγής.
Παρά την περιορισμένη παραγωγή πολυτελών ειδών, οι εξαγωγές της Κίνας συνεχίζουν να αυξάνονται και το Μάιο σημείωσαν άλμα 15% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι.