Χάρη δόθηκε στον φυλακισμένο μεταρρυθμιστή πολιτικό της Μαλαισίας Ανουάρ Ιμπραήμ, ο οποίος έφυγε από το νοσοκομείο της Κουάλα Λουμπούρ χαμογελαστός, μία εβδομάδα μετά την απρόσμενη νίκη του συνασπισμού του στις γενικές εκλογές.

Χαιρετώντας τους υποστηρικτές του, ο Ανουάρ έφυγε περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, τους δικηγόρους και φρουρούς της φυλακής, και κατευθύνθηκε στο παλάτι για να γίνει δεκτός από τον βασιλιά της χώρας.

Στο παλάτι τον υποδέχθηκε ο 92χρονος νέος πρωθυπουργός Μαχαθίρ Μοχαμάντ, που κάποτε ήταν σύμμαχός του, μετά αντίπαλός του και μετά πάλι σύμμαχός του, με τον οποίο ένωσαν τις δυνάμεις τους επιτυγχάνοντας την εκλογική νίκη.

«Ο βασιλιάς έδωσε χάρη και διέταξε την άμεση απελευθέρωση για τον Ανουάρ Ιμπραήμ» ανέφερε ανακοίνωση του παλατιού.

Ο 70χρονος πολιτικός εξέτιε ποινή 5ετούς φυλάκισης για σοδομισμό και βρισκόταν στο νοσοκομείο, φρουρούμενος από την αστυνομία, αναρρώνοντας από τραύμα στον ώμο.

Η χάρη του επιτρέπει να ασχοληθεί άμεσα ξανά με την πολιτική, αν και, σύμφωνα με το Reuters, δεν είναι ακόμα σαφές ποιος θα είναι ο ρόλος του στην κυβέρνηση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.