Σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο υποβλήθηκε σήμερα ένας νεαρός, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρά τραύματα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης επιχείρησης απελευθέρωσης των ομήρων στη Μανίλα.

Ο Τζέισον Λουνγκ, 19 ετών, τραυματίστηκε τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης των τουριστών από το Χονγκ Κονγκ που κρατούνταν όμηροι σε λεωφορείο, από τους οποίους σκοτώθηκαν οκτώ, ανάμεσά τους ο πατέρας του και οι δύο αδελφές του, 21 και 14 ετών.

Μεταφέρθηκε αεροπορικώς χθες στο Χονγκ Κονγκ συνοδευόμενος από τη μητέρα του, Εϊμι Λουνγκ, η οποία γλίτωσε χωρίς τραύματα όταν ο σύζυγός της έπεσε πάνω της για να την προστατεύσει από τις σφαίρες.

Νευροχειρουργοί στο νοσοκομείο Tuen Mun πραγματοποίησαν σήμερα τα ξημερώματα την επέμβαση στο νεαρό, ο οποίος είχε μεταβεί στη Μανίλα για διακοπές με την οικογένειά του από τον Καναδά όπου σπουδάζει.

Βρισκόταν σε κώμα από τη στιγμή που τραυματίστηκε και οι γιατροί στη Μανίλα είπαν ότι τα τραύματά του προκλήθηκαν από βαρύ και αμβλύ όργανο και όχι από σφαίρα.

Δημοσιεύματα εκτιμούν ότι το τραύμα μπορεί να προκλήθηκε από τσεκούρι το οποίο χρησιμοποίησε η αστυνομία των Φιλιππίνων για να σπάσει τα παράθυρα του λεωφορείου που είχε καταλάβει ο δράστης- ένας πρώην αστυνομικός- και να απελευθερώσει τους ομήρους.