Εκατό Αγανακτισμένους απομάκρυνε η αστυνομία από την πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ στη Μαδρίτη, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν τη νύχτα, με την ευκαιρία της πρώτης επετείου του κινήματος, παρά την απαγόρευση των αρχών.

Δύο άτομα συνελήφθησαν και 81 άλλα κρατήθηκαν, χωρίς ωστόσο η επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας να ολοκληρωθεί με επεισόδια.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν λίγο αργότερα μπροστά από την έδρα της Bankia, της τέταρτης μεγαλύτερης ισπανικής τράπεζας, κρατώντας μικρά πανό που έγραφαν «Διώξτε την. Αυτή η τράπεζα λέει ψέματα, εξαπατά, πετάει τους ανθρώπους έξω από τα σπίτια τους» αναφορικά με τις πολυάριθμες εξώσεις υπερχρεωμένων ιδιοκτητών εναντίον των οποίων μάχεται το κίνημα.

Η δεξιά κυβέρνηση της Ισπανίας έχει απαγορεύσει φέτος οποιονδήποτε καταυλισμό στην Πουέρτα ντελ Σολ και έχει επιβάλει στους διαδηλωτές να εγκαταλείπουν την πλατεία κάθε βράδυ στις 10.

Παρά την απαγόρευση αυτή, οι διαδηλωτές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ως την Τρίτη μια «διαρκή συνέλευση», μετά τις διαδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν πολλές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι το Σάββατο σε πολλές πόλεις της Ισπανίας, μεταξύ των οποίων η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη.