Η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να στηρίζει τη Βρετανία σχετικά με την υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο την κυβερνητική εκπρόσωπο.

Το Βερολίνο συμφωνεί με το Λονδίνο, πως η Ρωσία είναι πιθανώς υπεύθυνη για τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα, αν και ο επικεφαλής του στρατιωτικού ερευνητικού κέντρου της Βρετανίας δήλωσε πως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν η νευροτοξική ουσία που δηλητηρίασε τον Σκριπάλ φτιάχτηκε στη Ρωσία.

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα» σχολίασε η Ulrike Demmer. «Συμμεριζόμαστε την άποψη της Βρετανίας πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Ρωσία να είναι πίσω από αυτό».

Χώρες της Δύσης- ανάμεσά τους και η Γερμανία- απέλασαν Ρώσους διπλωμάτες μετά την επίθεση στον Σκριπάλ και την κόρη του τον περασμένο μήνα στο Σάλσμπερι. Η Μόσχα ανταπέδωσε προχωρώντας κι εκείνη σε απελάσεις.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.