Σαφή προειδοποίηση για κύμα απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα της Γαλλία απηύθυνε ο Φρανσουά Ολάντ, μία εβδομάδα πριν το δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Ο σοσιαλιστής και επικρατέστερος για την προεδρία υποψήφιος δήλωσε σε γαλλική εφημερίδα ότι αναμένει κύμα απολύσεων μετά τις εκλογές, αλλά δεσμεύτηκε ότι εφόσον εκλεγεί θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια των εργοδοτών.
Η αντιμετώπιση της ανεργίας είναι ένα από τα θέματα στα οποία απέτυχε ο Νικολά Σαρκοζί και ένα ζήτημα, στο οποίο εστιάζει η υποψηφιότητα του Ολάντ.

Ο Ολάντ είπε ότι τα συνδικάτα ήδη προειδοποιούν για μαζικές απολύσεις, αμέσως μετά τις εκλογές και τόνισε: «Πρέπει να πούμε σε αυτές τις εταιρίες ότι δεν θα το δεχτούμε αυτό χωρίς να αντιδράσουμε».

Μεγάλες γαλλικές εταιρίες που επιδιώκουν τη μείωση του προσωπικού τους υποχρεούνται δια νόμου να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο με τα συνδικάτα και την κυβέρνηση, το οποίο συχνά περιλαμβάνει την επανεκπαίδευση ή την μετακίνηση ορισμένων υπαλλήλων. Αν αυτό το σχέδιο δεν εγκριθεί από τις αρχές, οι υπάλληλοι μπορούν να καταφύγουν σε εργατικό δικαστήριο για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.