Τρίχρονος έμεινε 251 ημέρες σε τεχνητή καρδιά

Κατάφερε να κρατηθεί ζωντανός μέχρι να βρεθεί μόσχευμα


ΚΟΣΜΟΣ
20:25
11/04/2012
Τρίχρονος έμεινε 251 ημέρες σε τεχνητή καρδιά
3
loading

Ένα αγοράκι τριών ετών κρατήθηκε στη ζωή με τεχνητή καρδιά επί 251 ημέρες, χρονικό διάστημα «ρεκόρ» για παιδιά με καρδιακά προβλήματα στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Joe Skerratt τελικά υπεβλήθη σε μεταμόσχευση στο νοσοκομείο Great Ormond Street πριν από ένα χρόνο και πλέον η κατάσταση της υγείας του κρίνεται καλή.

Ο Joe διαγνώστηκε με διατατική μυοκαρδιοπάθεια λίγο μετά τη γέννησή του και υπέστη τρία καρδιακά επεισόδια πριν από 15 μήνες.

Στη διατατική μυοκαρδιοπάθεια οι διαστάσεις της καρδιάς αυξάνονται ενώ τα τοιχώματα γίνονται λεπτότερα. Έτσι η συστολική δύναμη της καρδιάς μειώνεται και ο ασθενής παρουσιάζει συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας.

Ο μικρός πέρασε εννιά μήνες της ζωής του συνδεδεμένος με ένα μηχάνημα, που ονομάζεται «Berlin heart», μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα.

«Όταν πέρασε η 200η μέρα αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι δε θα βρισκόταν ποτέ ο δότης και ότι δεν είχαμε πολύ χρόνο μπροστά μας» είπε η μητέρα του Rachel.

«Την 251η μέρα λάβαμε το πολυπόθητο τηλεφώνημα. Μας πρόσφεραν μια καινούρια καρδιά για τον Joe. Κι αυτό χάρη στη γενναιοδωρία της οικογένειας που έχασε το παιδί της. Δε μπορούμε να φανταστούμε τι μπορεί να πέρασαν» πρόσθεσε.

Η επέμβαση πήγε καλά και μετά την ανάρρωσή του ο Joe έφαγε πίτσα το πρώτο βράδυ που γύρισε στο σπίτι του.

«Περάσαμε συνολικά 322 μέρες στο νοσοκομείο» είπε τέλος η μητέρα του.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar zeta

    ΨΥΧΟΥΛΑ ΜΟΥ ΟΜΟΡΦΗ!!!!!

  2. avatar ΑΚΗΣ

    Πόσο συγκινητικό! Να είναι καλά το παιδάκι να μεγαλώσει και όλα αυτά να είναι μιά κακή ανάμνηση.

  3. avatar shellocker

    Κρατα καλα μικρε μου!!!! Η ζωη ειναι μπροστα σου!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει