Η πρωτεύουσα της Ολλανδίας είναι ένα από τα πλέον τουριστικά μέρη στον πλανήτη. Εκατομμύρια ταξιδιώτες επισκέπτονται το Άμστερνταμ με την πόλη να έχει μπει εδώ και δεκαετίες στον χάρτη του εναλλακτικού τουρισμού. Κυρίως λόγω των χαλαρών νόμων όσον αφορά τη χρήση ναρκωτικών αλλά και τον λεγόμενο σεξοτουρισμό.

Οι Ολλανδοί νομιμοποίησαν την πορνεία ώστε να μπορέσουν να καταπολεμήσουν το τράφικινγκ γυναικών αλλά και να μπορέσουν να κρατήσουν τις εκδιδόμενες γυναίκες ασφαλείς. Οι εργαζόμενες στη βιομηχανία του σεξ έχουν το δικό τους σωματείο, ενώ η αστυνομία προστατεύει την περιοχή με τα κόκκινα φανάρια.

Ένα από τα πιο συχνά θεάματα στη Red Light District ήταν οι κοπέλες στις βιτρίνες να προσπαθούν να δελεάσουν πελάτες. Αλλά και άνθρωποι να κοιτούν τις κοπέλες από τις βιτρίνες σαν να είναι προϊόντα για κατανάλωση με σκοπό να επιλέξουν την εκλεκτή. Αυτή η τελευταία πρακτική λοιπόν αναμένεται να απαγορευτεί από τις τοπικές αρχές.

Όπως αναφέρει το indy100, εκτός από το «μάτι» θα απαγορευτούν και οι φωτογραφίες, οι φωνές και η χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών.