Πλήγμα στις εμπορευματικές πτήσεις της γερμανικής εταιρίας Lufthansa κατάφερε απόφαση του ομοσπονδιακού διοικητικού δικαστηρίου της Λειψίας, σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται οι νυχτερινές πτήσεις στη Φρανκφούρτη μεταξύ 23:00-6:00.

Το δικαστήριο επικύρωσε προσωρινή απαγόρευση που είχε εκδώσει τον Οκτώβριο διοικητικό δικαστήριο της Έσσης, περιφέρεια όπου υπάγεται η Φρανκφούρτη. Οργανώσεις κατοίκων περιοχών κοντά στον αερολιμένα έκαναν αγώνα εδώ και χρόνια για να αποσπάσουν αυτή την απαγόρευση, λόγω της ηχορύπανσης.

Η απαγόρευση αφορά 17 νυχτερινές πτήσεις, οι οποίες αναμενόταν να εκτελούνται μετά το άνοιγμα και τέταρτου διαδρόμου στον αερολιμένα στις 21 Οκτωβρίου. Το ομοσπονδιακό διοικητικό δικαστήριο της Λειψίας επέβαλε στο περιφερειακό κρατίδιο της Έσσης να επανεξετάσει το βαθμό της ηχορύπανσης που προκαλούν οι 133 πτήσεις που εκτελούνται μεταξύ 22:00 -23:00 και μεταξύ 5:00-6:00.

Οι νυχτερινές πτήσεις μπορούν να επιτραπούν μόνο αν υπάρξει ειδική ανάγκη, κάτι που πρέπει να αποδείξει η Έσση αν θέλει να λάβει την άρση της απαγόρευσης αυτής.

Η Lufthansa Cargo, το τμήμα εμπορευμάτων της πρώτης γερμανικής αεροπορικής εταιρίας, εκτίμησε ότι η απαγόρευση των νυχτερινών πτήσεων στη Φρανκφούρτη αναμένεται να μειώσει τα έσοδά της κατά 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.