Συνολικά 115 ανήλικα κορίτσια σε κατάσταση εγκυμοσύνης δέχτηκε ένα νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, την περίοδο 1η Ιανουαρίου έως 9 Μαΐου του περσινού έτους, χωρίς να ενημερώσει σχετικά τις Αρχές, κάτι υποχρεωτικό εφόσον αφορά κορίτσια κάτω των 18 ετών.

Ανάμεσα στα 115 κορίτσια ήταν και 39 από τη Συρία. Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν ένας κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος του νοσοκομείο ειδοποίησε την εισαγγελία.

Σύμφωνα με τα αρχεία από το νοσοκομείο Kanuni Sultan Süleyman στην περιοχή Küçükçekmece της Κωνσταντινούπολης, από τα 115 κορίτσια, τα 77 έμειναν έγκυες ενώ ήταν 15 με 18 ετών και τα υπόλοιπα 38 πριν καν συμπληρώσουν τα 15 έτη.

Η νομοθεσία του υπουργείου Υγείας προβλέπει ότι η αστυνομία πρέπει να ειδοποιηθεί σε αυτές τις περιπτώσεις που ένα κορίτσι σε κατάσταση εγκυμοσύνης είναι μικρότερο από 18 ετών, ενώ υποθέσεις που αφορούν παιδιά κάτω των 15 ετών αποτελούν αυτόματα «σεξουαλική κακοποίηση», όπως μεταδίδει η τουρκική Hurriyet.

Το γραφείο του εισαγγελέα στο Küçükçekmece διέταξε έρευνα για έναν γιατρό και έναν εργαζόμενο του νοσοκομείου που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ωστόσο, το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, σε μια επιστολή με ημερομηνία 4 Δεκεμβρίου 2017, δεν έδωσε την άδεια, υποστηρίζοντας ότι τα αρχεία του νοσοκομείου έδειξαν ότι οι δύο εργαζόμενοι του νοσοκομείου «δεν είχαν παραμελήσει τα καθήκοντά τους».

Η υπόθεση έχει προκαλέσει οργή στη γειτονική χώρα και πολλοί είναι οι χρήστες του διαδικτύου που έχουν εκφράσει τη θλίψη του για όλα αυτά τα κορίτσια. «Δεν μπορείς να καλύψεις την κακοποίηση 115 παιδιών» είναι το σχετικό hashtag που έκανε την εμφάνισή του.